Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Varför Neoss Pelle Pettersson?

Pelle Petterson är något av en levande legend inom svensk tandvård. Han var en av de ”Flying Fixtures”, lärjungar till Per-Ingvar Brånemark, som för 40 år sedan tog implantologin till USA. Nu sluter han, efter 35 år i kliniken, cirkeln och tar sig an Neoss. Det lite ”glömda” svenska implantatbolaget.


Tandläkare Pelle Petterson

Kanske hade Pelle Petterson avslutat sin långa odontologiska karriär 2020 om det inte varit för ett telefonsamtal från en gammal bekant. Det handlade om Neoss och om tillväxt. Snarlika vibbar som på 80-talet. Liksom de flesta inom branschen kände Pelle väl till företaget som smugit lite under radarn, i skuggan av de stora implantatdrakarna.

– Jag hade bra koll på produkterna och folket kring Neoss. Visste att det är ruggigt bra tänk kring helheten, och hade liksom andra tänkt ”varför flyger de inte högre?”. När jag blev briefad om planerna som nya ägarna Care Capital har, förstod jag att de tänkt likadant. Neoss är helt enkelt för bra för att fortsätta som en ”Sleeping Beauty”. Filosofin i företaget att alla patienter ska kunna behandlas med väldigt god prognos med ett högkvalitativt svenskutvecklat och användarvänligt system är unik. Jag upplevde själv redan i början av 2000 att de stora implantatföretagen började få växtvärk och tappa greppet på sig själva. Massor av nya produktlinjer, ytor och behandlingskoncept. Otroligt svårt, inte minst för nybörjare, att veta vad man ska välja och vad som fungerar.

Tandläkaren Neil Meredith och materialfysikern Fredrik Engman såg också tidigt hur komplexiteten i implantatindustrin bara växte. Fredrik som jobbade som ingenjör på Nobel Biocare och Neil som var ett ledande kliniskt språkrör för företaget beslöt att slå påsarna ihop, och Neoss startades 2002.

– Även flera av de riktigt tunga svenska klinikerna och forskarna, som till exempel Lars Sennerby och Christer Dahlin har stöttat och stöder tankegångarna berättar Pelle. Det betyder bland annat att systemet är extremt väldokumenterat med minimal ben-remodellering även efter 10 år och längre. Samtidigt har vi, på grund av direkt smarta ingenjörsmässiga konstruktioner, kunnat hålla ner sortiment och även prisnivå ut till kund. Vi tänker idag kring konceptet NeossOne, det vill säga att ett enda universalinstrument ska klara nästan allt. En enda skruvmejsel som funkar till alla distanser och protetikskruvar, en enda kirurgibricka som passar både raka implantat och de båda koniska implantatvarianterna. Helt unikt är också att det är identisk distansanslutning i alla standardimplantaten. Det gör att en komplett uppsättning distanser kan användas till nästan alla implantat. Allt genomsyras av att det ska vara så användarvänligt som möjligt för alla, men ändå med bevarad livslång funktion.

Frågan som många ställer sig efter att Pelle anslutit sig till Neoss är nu: Hur kommer det att märkas att Neoss är på gång?

– Vi kommer att föra mycket oväsen framöver säger Pelle. Nästa vecka till exempel har vi ett webinar om NeossOne med bland andra Fredrik Engman. Vi har redan en mycket kompetent marknadsorganisation med folk på kontoret och på fältet som varit företag och kunder lojala i många år. Nu tillför vi resurser och kompetens för att Neoss ska ta de marknadsandelar som systemet förtjänar. Vår plan är att vi ska synas och höras mycket mer än vad vi gör nu. Rent fysiskt till hösten i samklang med att pandemin lättar, men också digitalt. Jag kommer att samresa med mina säljare under hösten, och i Tylösand och på riksstämman ska vi vara rejält bemannade och synliga. Vi ska också jobba ännu mer professionellt och modernt med utbildning. Fler utbildningar i lokal men också fler digitala ingredienser. Vi har folk som ligger långt framme i det tänket och vet att det finns en stor efterfrågan. Sist men inte minst, Neoss största tillgång är alla kunder som har varit trogna och uppmuntrat oss under åren. Nu vet vi att det kommer att bli många fler och rustar för det.

Källa: Neoss

 

Relaterat:

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev