Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

avstängning

20 augusti 2017

Varning för piratkopior

Brittiska General Dental Council varnar tandläkare för att köpa piratkopierad utrustning. En tandläkare i England har stängts av från sin tjänst under tre månader efter att upprepade gånger ha köpt piratkopierade handstycken på nätet.

Utrustningen beslagtogs efter två separata inspektioner på tandläkarkliniken. De aktuella handstyckena uppfyllde inte existerande standarder och säkerhetskrav och tandläkaren stängdes av. Han kommer inte att kunna arbeta som tandläkare under de tre månader avstängningstiden varar.

Att köpa utrustning som har inte har testats enligt gällande säkerhetsstandarder äventyrar hälsan för både patienterna och de som använder dem, påpekar General Dental Council.

Myndigheter i Storbritannien har noterat en oroande ökning i antalet webbplatser och e-handelsplatser som erbjuder förfalskad och potentiellt farlig utrustning till tandläkare.

 

General Dental Council: GDC’s roll är att skydda patienterna, reglera tandläkarnas yrkesutövning och se till att allmänheten har förtroende för tandvården i Storbritannien.

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev