Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Visa mig ditt väntrum…

… och jag ska säga dig vem du är. Väntrummet är ibland en eftersatt del av kliniken. När tidboken är full av patienter är det svårt att få tid att hitta ny inredning. Men det finns enkla sätt att få det trevligt.

För att få några råd och tips om hur man kan göra väntrummet trevligare, vände vi oss till inredningsarkitekten Elizabeth Thompson. Hon driver sitt eget företag, Transition Design, som hon startade när hon flyttade till Sverige från Australien för fem år sedan.  Uppdragen är både små och stora. Hon samarbetar med fastighetsmäklare och går hem till bostadsägare som står i begrepp att sälja. De får goda råd om hur de ska förändra inredningen i sina bostäder inför flytten. Och så arbetar hon för Ikea, just nu på köksavdelningen.

Hur kan man få det trevligare i sitt väntrum, utan att det kostar alltför mycket tid och pengar? Här är Elizabeths Thompsons fem bästa tips:

  • Se till att de som väntar sitter bekvämt. Provsitt själv ibland och komplettera med kuddar om det behövs. Lite textil gör stor skillnad, och är bekvämt. Finns det inte plats för en soffa, kan du ha en bänk med kuddar som ryggstöd. Hellre mjuka fåtöljer än raka stolar.
  • Tidningarna är ofta vissna och trasiga. Försök hålla tidningarna aktuella, så hinner de inte bli så sönderlästa. Det är bra om du har olika sorters tidningar för olika smaker, inte bara Svensk Damtidning. Snyggast är att ha tidningarna i ett tidningsställ – eller en hel vägg med tidningar i stället för tavlor. Det ser häftigt ut för den som har plats.
  • Om du vill ha tavlor på väggen, välj lugna motiv. Det kan till exempel vara ett skönt landskap. Vill du kunna variera, rama in vackert mönstrade tyger i snygga ramar. Då är det lätt att byta när man tröttnar.
  • Levande blommor ger intryck av att någon bryr sig. Orkidéer är vackra och lättskötta. Ha gärna flera stycken!
  • Glöm inte bort barnen. Skaffa en leksakslåda för böcker, eller en egen tidningshylla till barnen.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev