Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Personnytt

25 mars 2014

William P. Magee och Kathleen S. Magee, odontolgie hedersdoktorer (ODhc)

Till odontologie hedersdoktorer utses tandläkaren och plastikkirurgen William P. Magee och sjuksköterskan och kuratorn Kathleen S. Magee. 1982 grundade de välgörenhetsorganisationen Operation Smile vars verksamhet syftar till att behandla barn med ansiktsdeformiteter i låg- och medelinkomstländer.

Hedersdoktorer

Insatserna riktas mot barn som föds med läpp-, käk-, och gomspaltsdefekter, vilket inte sällan leder till att dessa barn dör på grund av näringsbrist i tidig ålder eller att de göms undan så att de varken får skolgång eller ett vanligt socialt liv. Med stöd av generösa givare och medicinska volontärer har organisationen hittills opererat över 200.000 barn, utan kostnad för deras familjer. Behandlingen har även omfattat nutritionsrådgivning, lekterapi, talträning och tandvård.

Operation Smile är idag en världsomfattande humanitär organisation med centrum i Virginia Beach, Virginia, USA. Den utgör ett globalt nätverk av stiftelser med verksamhet i över 60 länder. I Sverige finns Operation Smile sedan 2010, med cirka 200 volontärer från olika vårdyrken. Många av volontärerna är verksamma vid Karolinska Institutet och Karolinska universitetssjukhuset.

Hedersdoktorerna promoveras vid en ceremoni i Stockholms stadshus den 23 maj 2014 och kommer då att ta emot doktorshatt, diplom och ring av dekanus för forskning som ett bevis på sin nya värdighet.

Källa: KI

För mer information om Operation Smile ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev