Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Zirkoniumoxid: när estetik möter effektivitet. Ivoclar Vivadent presenterar sin nya IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic

Nu kommer en spännande ny utveckling av zirkoniumoxidkeramer. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic erbjuder hög kvalitet, god passform och extremt naturliga resultat.


IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic

IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic tillhör familjen med de beprövade zirkonia-materialen, som nu går vidare till en ny nivå av estetik. Det revolutionerande materialet ger överlägsen kvalitet och ännu högre estetik samt ökar effektiviteten och lönsamheten på det tandtekniska laboratoriet. De nya zirkoniumoxid-diskarna är utformade så att de ger monolitiska restaurationer en fantastisk estetik. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic är enkel att använda, övertygande resultat uppnås med ett fåtal steg och med liten manuell ansträngning vid framställningen av kronor och treledsbroar. En idealisk kombination av effektivitet och estetik.

Övertygande estetik och fysikaliska egenskaper

IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic karaktäriseras av en genuint skiktningsfri färg- och translucensprogression. Med det här materialet ges en metod att uppnå utmärkt estetik och stabilitet. I de incisala områdena skapas effektivt en hög grad av translucens, samtidigt som de cervikala och opaka områdena har optimalt koordinerad opacitet och styrka (850 MPa). Tack vare den exakta färgningen av materialet får du enkelt rätt matchning till A–D färgskalan genom att polera eller glasera IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic restaurationerna efter att de har frästs och sintrats.

Det här är helkeram när det är som mest effektivt! Den lyckade kombinationen av två zirkoniumoxid-material har givit oss ett material som erbjuder en ideal balans mellan stabilitet och estetik.

IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic finns tillgänglig i ett omfattande sortiment med 16 A–D och 4 Bleach färger och med 3 diskar i tjocklekarna 14 mm, 16 mm och 20 mm, samt en diameter vardera på Ø 98,5 mm.

Gradient Technology – en innovation för estetiken

Gradient Technology (GT) används för framställningen av IPS e.max ZirCAD Prime och är nyckeln till den överlägsna kvaliteten och estetiken som kännetecknar detta material.

Gradient Technology involverar tre innovativa framställningssteg. Två råa zirkoniumoxid-material kombineras i en unik framställningsprocess och ett material har tagits fram, som fått de bästa kvaliteterna från båda. IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic, innehåller både en innovativ kombination av ett robust och högtranslucent rått 4Y-TZP zirkoniumoxid-material som ger den önskade stabiliteten i dentinområdena, vilket ger ett attraktivt spektrum av appliceringsmöjligheter, och det exceptionellt translucenta råa 5Y-TZP zirkoniumoxid-materialet, som ger translucensen i incisalområdet, så att ett naturligt utseende på emaljen skapas. Denna blandning ger en naturlig och levande restauration.

En innovativ fyllningsteknologi används för att ge materialet en utmärkt söm- och skiktningsfri progression av färg och en optimerad translucens. Med IPS e.max ZirCAD Prime Esthetic undviks synliga skikt, som tidigare kunde visa sig i andra multi-zirkonium-diskar.

En avancerad pulversammansättning används för att justera sintringens reaktionshastighet och en enhetlig krympning fås genom de två råmaterialen. Denna process ger ett material som uppvisar exceptionell passform. I det sista framställningssteget pressas diskarna ihop från alla sidor under högt tryck i en toppmodern process som kallas kall isostatisk pressning, ”Cold Isostatic Pressing (CIP)”. Detta gör att mikrostrukturen förbättras och de translucenta egenskaperna optimeras, materialet förbereds även för en kortare sintringscykel.

 

Om Ivoclar Vivadent

Ivoclar Vivadent, med huvudsäte i Schaan, Liechtenstein, är en av världens ledande tillverkare av integrerade lösningar för högkvalitativa dentala applikationer. Företagets framgång baseras på en omfattande portfölj av produkter och system, starka forsknings- och utvecklingsmöjligheter och tydligt engagemang för träning och fortsatt utbildning. Bolaget säljer sina produkter i c:a 130 länder, har 47 dotterbolag och filialer och har ungefär 3500 anställda globalt.

Källa: Ivoclar Vivadent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev