Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

15 december 2015

Anno 2015 – en liten betraktelse

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Så har snart ännu ett år passerat. Vad var det som hände – eller inte hände? Här kommer en betraktelse utifrån min och Dental24s synvinkel.

Medborgarna fortsätter att vara nöjda med tandvården

Det är fantastiskt roligt att få arbeta i en så uppskattad bransch som tandvården. Men det betyder inte att vi inte kan bättre, för det kan vi! Inget är perfekt och färdigt. Förutsättningarna förändras hela tiden. Ett område som skulle kunna förbättras är t.ex. integration och samarbete. Idag arbetar allt för många människor och organisationer isolerat i olika silos. Att dela information har kommit för att stanna! Skall tandvården fortsätta att föregå med gott exempel behöver vi dela med oss av kunskap och göra verklighet av att ”tänderna är en del av kroppen” eller kanske ännu hellre ”… en del av livet”.

Digitaliseringen fortsätter att öka

Det kan knappast undgå någon hur digitaliseringen påverkar allas vår vardag.  Frågan är bra hur fort vi hinner ställa om?

Nyligen kom Digitaliseringskommissionen med sin slutrapport ”Om Sverige i framtiden – en antologi om digitaliseringens möjligheter”. Den innehåller en hel del insikter och konsekvenser kring betydelsen av digitaliseringen i vårt samhälle. Läs gärna åtminstone sammanfattningen. Ingen lär gå oberörd av dessa förändringar. Så det kanske är lika bra att ”gilla läget” och anpassa sig?

Dental24 försöker dra sitt strå till stacken och har de senaste sju åren tillhandahållit ett 100% digitalt media. Nu lanserar vi också Dental24 Play som innehåller relevanta videos för tandvården med nyheter, intervjuer, instruktioner, etc. Rörligt media lär enligt många bli ännu vanligare från 2016 och framåt.

Behovet att kommunicera och att mötas ökar

Digitaliseringen påverkar också vårt sätt att kommunicera och umgås. Har man inte koll på vad som händer på nätet eller i mobilen har man troligen ingen koll på vad som händer i verkligheten heller. De flesta möten föregås och återkopplas av digital kommunikation.

Moder Svea sätts på nya prov

Den stora invandringen har gjort att både myndigheter och vårdsektorn har satts på prov. Framförallt Folktandvården har en extra stor belastning. Här borde privattandläkarnas resurser kunna tas tillvara bättre.

Även moder jord befinner sig i hetluften

Klimat och miljö hamnar allt mer i fokus. Det gäller ju även tandvården när det gäller miljöfarligt avfall t.ex. amalgam, högfluorerade ämnen i tandtråd och användningen av antibiotika.

Kan vi dessutom få stopp på ett av de värsta gifterna människor utsätter sig för, nämligen tobak, så är det också bra!

God Jul och Gott Nytt År!

Per Ahlberg

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev