Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

19 januari 2016

Att tänka framåt!

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Tänk framåt och inte bara på vad som redan hänt och vad som händer idag. Vad som redan har hänt känner de flesta redan till. Vad som händer idag har många också en känsla för. Men vad som håller på att hända och vad som kommer att hända i framtiden har många svårt att förutse.

För ett tiotal år sedan lyssnade jag på filosofen, professorn i informationsteknologi, datalogen och forskaren, Bo Dahlbom. Han sa, ”Det är lätt att förutse vad som kommer att hända de närmsta 10 åren”. Själv tyckte jag det var svårt att förutse vad som skulle hända imorgon, trots att jag då arbetade för ett ledande IT-företag. Men som i alla andra sammanhang måste man bryta ner problemet i mindre bitar och plötsligt så klarnar det. Bara genom att svara på några enkla frågor kan man helt plötsligt se in i framtiden.

Ställ dig t ex frågan: Kommer allt att bli mer digitalt i framtiden? Om det är så, hur påverkar det dig och din vardag? Det är ju ganska lätt att se hur digitaliseringen av banker, kommunikation, resebokning, musik etc. har påverkat oss. För den traditionella Posten har det betytt massor. Fusion till Postnord, färre vykort, brev och mycket mer småpaket.

Just nu pågår stora förändringar inom media, marknads- och patientkommunikation. Tidningarnas upplagor sjunker, de övergår till att bli digitala eller försvinner helt. Traditionella telefonkataloger är t.ex. helt ute. Vad betyder det för det du håller på med? Fortsätter du att annonsera i traditionell media?

För oss i dentalbranschen betyder förmodligen digitaliseringen minst lika mycket. Helt plötsligt kan man sitta hemma i soffan eller vara på resande fot medan man informerar sig om något som verkar intressant. Kanske har det redan hänt något som jag inte känner till? Det är sällan man är först med något, bara olika tidigt ute. Vissa saker eller trender är redan bekräftade av andra med liknande bakgrund. För den vetgirige rekommenderar jag besök på www.Dentaltown.com. Där kan ni läsa eller höra vad andra i branschen anser om det som kanske är morgondagen redan idag.

Ja, vad var det då som Bo Dahlbom redan visste skulle hända för tio år sedan? Idag heter det Dental24.se! ☺ Tack Bo för den insikten! Nu känner också alla som läser detta till det. Självklart, eller hur?

Med vänlig hälsning

Per Ahlberg

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev