Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

19 september 2012

Gilla eller inte gilla Facebook

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Facebook gör mig ambivalent. Visst finns det fördelar med Facebook och sociala medier men det finns också många avigsidor.

Det är t.ex. roligt och intressant att hålla kontakt med gamla och nya vänner över hela världen samt dela bilder och kunskap med sina s.k. ”vänner” på Facebook. Men det är inte särskilt intressant att veta vad andra lyssnar på för musik just nu eller vad de skall äta till middag ikväll! Dessutom blir man översållad med mejl!
Ett annat problem är hur man skall förhålla sig till det privata och det yrkesmässiga. För många, inklusive mig själv, flyter detta ibland ihop. Det är viktigt att hålla isär rollerna, inte minst som vårdgivare.

Många verkar också använda Facebook som en ”gratis” hemsida. Detta är en missuppfattning. Det är inte gratis! Facebook är ett levande dokument som behöver underhållas regelbundet. Har man inte en plan, tillräckligt med tid avsatta resurser eller något intressant att kommunicera över tiden skall man kanske helt avstå från att delta, i alla fall som yrkesutövare. Facebook är inte ”gratis” om ”tid är pengar” eller såvida man inte sätter värde på tiden som går åt att administrera social media.

Jag är inte beredd att säga att Facebook är en fluga men jag är beredd att säga att sociala medier idag är omogna och att många inte verkar ha lärt sig att använda dem på bästa sätt.

Däremot kan vi vara rätt säkra på att sociala medier i en eller annan form är här för att stanna under överkådlig tid. Jag är dock inte lika säker på att det kommer heta Facebook.

Per Ahlberg/Dental24

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev