Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

12 april 2017

Häär kommer jaag

Liw Olausson

Tandhygienist

Det är en mening som jag har sparat med kärlek i mitt hjärta. När min dotter precis hade börjat kommunicera med talet var det en mening hon ofta kläckte ur sig. Jag hör ofta den i mitt eget huvud och låter mig inspireras av henne. Hon tar för sig här i livet och det är precis så vi vuxna också ska göra.

Så här kommer jag och tar för mig! När jag fick frågan om att skriva här på Dental24 så var svaret enkelt. Såklart! Att få nå ut till så många som möjligt är alltid en fördel. Att jag nu får lyfta och ge er en inblick i hur det är att arbeta som tandhygienist inom den privata sektorn, nämligen på Smile, ska bli kul.

Efter min examen för snart 11 år sedan i Malmö har jag arbetat inom både offentlig och privat sektor. Innan jag kom ut i arbetslivet, eller innan jag ens sökte till utbildningen, så visste jag inte vad jag kunde vänta mig. Jag vet att jag valde att utbilda mig till något inom tandvården för att få arbeta med människor och för att kunna göra nytta. De första åren som nyutbildad var tuffa, minns jag. Jag började som de allra flesta inom offentlig sektor men letade mig ganska snart till den privata tandvården. Efter några år på privata kliniker har jag nu som sagt hamnat på Smile, en stor privat kedja, och här känner jag mig hemma. Allt jag lärt mig genom åren kommer till användning.

Jag är nyss hemkommen från de populära tandhygienistdagarna som anordnas varje år för Sveriges alla tandhygienister. I år var vi nästan 900 deltagare. Jag har alltid tagit chansen när jag fått den att åka på dessa dagar, och efter de två senaste årens besök känner jag mer stolthet än någonsin över att vara en del av tandvården. Vi är många kvinnor inom kåren och jag känner att vi är bra på att peppa och stötta varandra. Jag tror att det beror på vår yrkesstolthet och att vi vet att det vi gör är bra.

Det är ett fantastiskt yrke. Det tog mig dock flera år att känna mig säker i min yrkesroll på alla plan, vilket jag tror beror på just den höga kvalitet vi inom tandvården ger. Se bara på de senaste undersökningarna från svenskt kvalitetsindex. De är ett kvitto på att vi gör ett bra jobb inom tandvården.

Jag vill att vi alla letar fram den där meningen inom oss ”Häär kommer jaag” när vi känner att det är lite motigt i vardagen, för här kommer vi med viktig kunskap som både ska användas och förmedlas.

Hälsningar

Liw Olausson
liw.olausson@smile.se

Liw Olausson

Tandhygienist

Liw Olausson arbetar som tandhygienist på Smile Drottninggatan i Helsingborg.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev