Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

1 mars 2013

Hästköttsskandalen – kan den hända inom tandvården?

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Javisst kan den det! Det som händer inom köttindustrin just nu kan mycket väl hända även inom tandvården. Därför är det extra viktigt att vi har en väl fungerande kvalitetssäkring och spårbarhet av tandtekniska produkter. Var, när och av vad de är gjorda. Annars kan det lätt smyga sig in felaktigheter om vad produkten består av och därmed omöjliggöra härledning av t.ex. allergiska reaktioner.

Låt oss slippa dessa onödiga skandaler och välj noggrant en kvalitetssäkrad underleverantör oavsett om det gäller material, produkt eller i vilket produktionsled. Se alltid till att allt material är väl dokumenterat och går att spåra. Detta är fullt möjligt i det informationssamhälle vi lever i. Var också noggrann med att få garantier för att det levererade materialet är just det material som står angivet på beställningssedeln/anvisningen.

/Per Ahlberg

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev