Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

8 januari 2014

Ljusare tider – eller?

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

En sak är säker, nu blir det inte längre mörkare utomhus för var dag som går. I alla fall inte fram till midsommar. Däremot är jag lite mer tveksam till hur ljust det blir för tandvården i framtiden.

Molnen hopar sig och vi ser en ganska svag tillväxt inom tandvården. Den tekniska utvecklingen går framåt med raska steg, men hänger alla berörda med?

 

Vare sig tandvården eller hälsovården i övrigt går i bräschen när det gäller att ta tillvara nya landvinningar inom t.ex. den tekniska utvecklingen. Många inom tandvården hänger t.ex. fortfarande kvar i pappret och använder dagligen fax! Det har ju kommit en del ny bättre sätt att kummunucera de senaste 30 åren. Ingen skulle väl komma på att börja med fax idag?

Utbildning sackar också efter. Med allt färre kursdeltagare på många kurser och konferenser blir det knappast bättre. Det är oroväckande! Vidareutbildning är ju A och O. Kanske är det dags att hitta nya former?

Den senaste tidens oförmåga att organisera och samla gemensamma krafter inom olika förbund är också oroväckande. Det tyder på vilsenhet och olika starka viljor snarare än en gemensam vilja att göra det bästa för alla de patienter som behöver bästa möjliga tandvård.

Myndigheterna behöver också skärpa till sig! Se till att reformer och rutiner t.ex. ersättningar och upphandlingar fungerar som avsett. Det vi ser nu är slöseri med skattebetalarnas pengar och inte gott nog!

Finns det då inget ljus i tunneln? Jo, men mest kommer detta nog utifrån i form av bättre konjunktur och ökat intresse för sin kropp och hälsa.

Den som lever få se. Jag hoppas på det bästa d.v.s. att samarbete och sunt förnuft ändå lönar sig i längden.

 

/Per Ahlberg

 

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev