Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

15 februari 2017

Ljuv musik!

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

När jag grundade Dental24 var det en och annan som undrade på vad jag höll på med. Nu är det tydligt för de flesta! Idag, nio år senare, är det knappast någon (ingen nämnd, ingen glömd) som undrar varför Dental24 blev till. Tandvården fick en ny digital kanal. Resten är historia, som man brukar säga.

Det är som att dirigera en symfoniorkester att få summera veckans nyheter producerade av sakkunniga personer inom tandvården. Man kan likna det med duktiga musiker som kan sitt instrument. Tillsammans blir det en hel orkester och en hel konsert.

Att inte bara få dirigera utan också ibland få komponera sina egna stycken (artiklar, bloggar, podcasts, m.m.) är också roligt. Inte kunde jag väl drömma om att jag skulle bli redaktör för en ny facktidning för tandvården. Jag har ju min bakgrund inom teknik, försäljning, marknadsföring och ekonomi. Och visst, jag har arbetat med elektronik, IT och medicinteknik, dvs protetik, implantat och tandteknik.

Liksom min namne, men med efternamnet Gessle, sitter jag ibland och komponerar samt publicerar en och annan ”låt”. Kan detta bli en hit? Redan samma dag som vi skickar ut veckans nyhetsbrev får jag och alla andra veta vad det är som är mest intressant just då. Många följer ”Mest läst på Dental24”. Ofta är det inte det egenproducerade innehållet som är det mest intressanta utan det som andra har att säga eller spela upp till.

För att fortsätta att knyta an till musiken. Utan fantastiska musiker blir det ingen ljuv musik. Det mesta av innehållet på Dental24 görs ju av olika yrkesmän och kvinnor inom tandvården. Ett av mina egna bästa bidrag var när jag skrev om tandvårdens alla hemsidor. Nu tror jag att jag har något nytt på gång, nämligen ”Hur hittar man till tandvården via olika digitala kanaler?”. Kanske är det inte lika uppenbart i dessa tider? Vi får väl se?

Att få höra ”applåder” i form av visningsfrekvens är nästan som att titta på omröstningen i melodifestivalen.  Många kommer också spontant fram till mig och visar sin uppskattning. Det känns riktigt gott!

Tack alla ni ”musiker”, ”sångare”, ”sponsorer” och ”publik” för fantastiska nio år med Dental24. Det får oss att fortsätta på ett vinnande spår!

/Per

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev