Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

3 februari 2015

Nytt läge!

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Tiderna och vår omvärld förändras i rask takt. För inte så länge sen ville många inte medge att det råder och kommer att råda brist på tandvårdspersonal. Nu har verkligheten kommit ikapp och det är uppenbart för allt fler att det saknas tandvårdspersonal (enl. Arbetsförmedlingen). Då är det tur att vi har många färdigutbildade invandrare som förhoppningsvis snabbt och dessutom utan stora kostnader kan komma i arbete om nu inte myndigheterna krånglar till det (enl. SACO).

Samtidigt kommer vi att se ett ökat patientbehov av tandvård, inte minst från alla de medborgare som nyligen kommit hit till Sverige och inte fått den fina tandvård som alla vi som har bott här sedan barnsben fått. Många folktandvårdskliniker har redan långa köer p g a av många nya patienter på en gång. Ett dilemma och en utmaning för tandvården alltså!

Bra att fler inser att det också kommer många välutbildade människor till Sverige. Nu gäller det att ta väl hand om denna resurs. Annars gör andra länder som t.ex. Norge, Kanada och Australien det.

 

/Per Ahlberg

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev