Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

11 mars 2014

Relevant och oberoende?

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Google är idag överlägset den mest använda sökmotorn på nätet men man måste vara kritisk när man läser resultatet. All information på nätet är inte oberoende och det är inte alltid så att det mest relevanta kommer högst upp. Googles sökmotor prioriterar nämligen de webbsidor som betalar för att komma högt eller är anpassade till Googles sätt att se på vad som är mer eller mindre relevant.

Övrig information som publiceras i andra sammanhang är heller inte oberoende och/eller relevant. Inte ens i dentala facktidskrifter!

Nyligen kunde man läsa en 10-sidig artikel i Tandläkartidningen 1/2014 med rubriken Internet – Vän, oVän eller iVän under temat Vetenskap & Klinik, Digitala Tekniker. Artikeln är omfattande, granskad före publicering och i långa stycken informativ och bra, men knappast komplett.

Sveriges mest använda portal för nyheter och kunskap på nätet, Dental24, är t.ex. inte omnämnd med ett enda ord!

Så man undrar – Vän, oVän eller bara inte allas vän?

Vi vet att Dental24 har många tusen trogna läsare, så det är kanske inte något att hissa upp sig över att inte alla verkar ”gilla” dessa nya sätt att dela med sig av information på nätet.  Man kan i alla fall konstatera att det kan vara bra med flera källor.

 

/Per Ahlberg

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev