Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

6 november 2012

Så finner du det du söker!

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

I dessa nya tider måste vi bli bra på att söka och finna information på nya sätt. Tidigare var det ofta någon annan som sammanställde önskad information. Så är det knappast nuförtiden, om du inte prenumererar på Dental24 förstås. Vill du bli bättre på att ta reda på något så är det bara att söka, ofta på nätet.

Men hur gör du då för att inte bli översköljd av information? Jo, du begränsar din sökning och söker bara där du tror att relevant information finns. Ofta är t.ex. Google för omfattande om du inte lär dig att söka på ett effektivt sätt t.ex. med unika eller flera sökord samtidigt. Ett annat sätt att är att ha favoritsajter som t.ex. Wikipedia, PubMed, YouTube, Hotel.com, Reseguiden.se, Hitta.se eller varför inte Dental24.se. Låt t.ex. PubMed visa dig hur man söker på ett effektivt sätt. ››

 

Prenumerera på önskad information

Prenumerera på önskade nyhetsbrev eller RSS-flöden till din mejlbox så får du automatiskt regelbundet aktuell information. Vill du t.ex. prenumerera på något av våra nyhetsbrev så gör du det här ›› eller om du vill RSS-prenumerera på Dental24:s nyheter direkt när de publiceras så gör du det här. ›› Denna En liknande funktion är väl inte heller så dum att erbjuda till dina egna patienter/kunder, eller hur?

 

Använd sökfunktionen

Använd gärna sökfältet inne på respektive sajt så slipper du allt brus från hela Internet. På Dental24 får du t.ex. bara upp det vi har skrivit om aktuellt ämne de senaste fyra åren. (se t.ex. sökning på ”apné” ››).

Själv har jag nästan slutat att sortera mina mejl i min inbox. När jag vill ha tag i något så söker jag bara detta i sökfältet i mitt mejlprogram. Samma sak gör jag när jag skall ha tag i något i min dator fast då använder jag ”Finder” (filhanteraren i PC) eller ”Spotlight” längst upp till höger på min Mac. Det sparar mig mycket tid.

 

En bild säger mer tusen ord…

Ett annat tips om du snabbt vill hitta något på nätet är att googla ett eller flera ord, sök och gå sedan till ”bilder” så får du upp sökningen med bilder i stället för text. Testa t.ex. med ordet ”gårdsskylt” så får du snabbt upp vem som kan tillhandahålla en sådan.

Du kanske själv har något bra söktips som du vill dela med dig av? Tipsa här!

Lycka till med dina sökningar på nätet!

Per Ahlberg/Dental24

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev