Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

4 september 2017

Sol, vind och vatten

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Ja, det är väl en bra sammanfattning av sommaren 2017. Lite nyhetsstiltje kanske man får lägga till, även om det har blåst en del kalla vindar i sommar? Här kommer en uppdaterad prognos av läget!

Något av det som har hänt i politikervärlden är att tidigare folkhälsominister Gabriel Wikström avgått och ersatts av socialminister Annika Strandhäll.

En del av de som arbetar med tandvård deltar numera i Almedalen men det skapade inte några stora rubriker denna sommar.

Annars tror jag att tandvården får det ganska hektiskt framgent med fortsatt underbemanning och rekryteringsproblem framförallt på landsbygden. Det är något branschen får leva med då det knappast finns någon quick fix eftersom det råder beslutsånger bland politiker och myndigheter samtidigt som det tar tid att lära upp yngre och nyanländ tandvårdspersonal.

Utbildning, utveckling och trivsel på jobbet kommer därmed att bli allt viktigare för att kunna behålla och rekrytera kunnig personal. Detta blir en utmaning för både offentliga aktörer och de s.k. tandvårdskedjorna som slåss om samma personalmålgrupp. Hur det blir med eget företagande inom tandvården i framtiden återstår att se.

Tittar man lite i kikaren under hösten så ser vi Swedental i november. Detta är utan tvivel den största mötesplatsen för svensk tandvård. Nytt för i år är att man har kvällsöppet till kl. 19 första dagen, dvs under onsdagen den 15/11 samt att man kryddat Riksstämman med internationella talare. Glöm inte att det personliga mötet är alltid är viktigt, inte minst inom tandvården.

/Per Ahlberg

Redaktör och grundare till Dental24

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev