Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

4 maj 2015

Tandvården förändras men ändå inte…

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Vi går mot nya tider med stora förändringar men ändå känns det som om tandvården inte riktigt hänger med i utvecklingen jämfört med vad som händer i omvärlden. Där går utvecklingen ännu snabbare!

Jag tänker t.ex. på digitaliseringen och vad den innebär. Digitalisering är idag ett lite slitet ord men har fått oerhört stora konsekvenser för oss alla, varje dag. Inget blir som förr, det inser alltfler för var dag som går. De flesta av oss anar nog vart vi är på väg men det gäller att ta konsekvenserna och förändra sig lite i den riktningen varje dag.

Kanske är det många inom tandvården som går och hoppas på att överleva en utveckling som de inte önskar eller vill ta del av? Men tänker man på det sättet, så förvaltar man nog inte sin erfarenhet och verksamhet på bäst sätt. Vem vill idag t.ex. överta och betala bra för en klinik med som har patientregistret på papper, analoga röntgenbilder etc.? Det säljs faktiskt fortfarande en hel del framkallningsvätska för röntgenbilder! När skall vi sluta ifrågasätta om analoga avtryck är bättre än digitala (Tandläkartidningen 30/3 2015)? Allt går ju att bevisa om man så vill! Det är lite problematiskt!

Frågan är hur vi kommer tillrätta med problemet? Det går inte längre att fortsätta göra som vi alltid har gjort (om det nu är någon som tror det). Med det sagt skall man naturligtvis inte experimentera med sina patienter/kunder men utvecklingen går faktiskt framåt. Det kan de flesta bekräfta som har erfarenhet av modern (digital) teknik.

Det finns mycket man kan göra annorlunda och bättre nuförtiden. Kallelse via SMS och tidsbokning via nätet är bra exempel på en sådan förändring, sanna mina ord. Det är inte om, det är när alla kommer att göra det! Det går fortare än någon kanske tror!

 

”Think different” lite var dag, om du inte redan gör det!

/Per Ahlberg

 

PS. Om du vill ta del av det som är aktuellt inom digital tandvård rekommenderar jag att du prenumererar på Dr Larry Emmott´s blogg. DS.

 

 

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev