Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

13 maj 2013

Vem vill inte ha modern tandvård?

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Vad kunde vara värre än att gå till en omodern tandvårdsklinik där man inte har tillgång till moderna material, instrument och utrustning. Ja, det skulle möjligtvis vara att gå till en tandläkare eller tandhygienist som inte behärskar den moderna tekniken!

Det behöver inte betyda att någon bedriver experimentverkstad med sina patienter utan att man regelbundet går på adekvata utbildningar och tillämpar beprövad kunskap/teknik. Ofta finns/ingår inte dessa tekniker i de svenska högskolornas grundutbildning som t.ex. i laser? Tillämpningsområden inom odontologin verkar det ju knappast saknas.

Samma sak har det varit inom implantologi, även om detta har lösts av andra ämnesspecialiteter genom åren. Idag är implantologin ett av de stora områdena inom tandvården. Missa f.ö. inte att delta i nästa EAO den 16-19 oktober som i år hålls i Dublin.

Visst skall man vara lite skeptisk till all ny teknik men en hel del teknik är ju inte längre varken ny eller oprövad. Kanske är det bara ett försvar till varför man inte vill investera i ny modern teknik, sin egen kompetensutveckling och patienternas bästa?

/Per Ahlberg

 

Per Ahlberg

Redaktör, ansvarig utgivare och grundare till Dental24

Per har arbetat hela sitt verksamma liv med försäljning och marknadsföring av medicintekniska produkter. 2008 startade han tillsammans ett antal samarbetspartners och företrädare för dentalbranschen Dental24.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev