Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Partnersamarbete

PRODUKTNYHET

17 oktober 2023

Återställ optimal funktion med hjälp av extra kontrollsteg

Tre ny plastmaterial från Italien för att utföra alla nödvändiga kontrollsteg under behandlingen

Introduktion av tre innovativa plastmaterial för tandvård – Exmon Basic X-Ray, Prime Multistratum® och Multistratum® Flexible, tillverkade av det italienska företaget Zirkonzahn. Dessa material är särskilt designade för användning i olika steg av tandbehandling: inprovningar (Exmon Basic X-Ray) och tillfälliga ersättningar (Multistratum®-serien).

Prime Multistratum® är ett nytt PMMA-baserat material som passar utmärkt för långvariga provisorier i det främre och bakre tandområdet. Med en naturlig färggradient från dentin till emalj erbjuder detta material förbättrade egenskaper såsom ökad translucens, hög böjningshållfasthet och utmärkt motståndskraft mot slitage och fraktur. Det gör det särskilt lämpligt för broar som täcker stora avstånd.

Tekniska data som överensstämmer med ISO 10477

E-modul: 3 300 MPa
Böjhållfasthet: ≥ 105 MPa
Vattensorption: < 30 μg/mm³
Vattenlöslighet: < 1 μg/mm³

Prime Multistratum®

Multistratum® Flexible är en högpresterande flexibel plast som är idealisk för provisoriska kronor och broar i det främre och bakre tandområdet. Materialets flexibilitet minimerar risken för fraktur och möjliggör justering av lätt divergerande inpassningsvinklar. Med låg plackadhesion, frånvaro av monomerrester och lång hållbarhet är det även en utmärkt biokompatibel lösning för långtidsanvändning. Dess naturliga färggradient kan dessutom anpassas för ett mer personligt estetiskt uttryck.

Tekniska data som överensstämmer med ISO 10477

E-modul: 2 400 MPa
Böjhållfasthet: ≥ 120 MPa
Vattensorption: < 5 μg/mm³
Vattenlöslighet: < 2 μg/mm³

Multistratum® Flexible

Exmon Basic X-Ray är en röntgensynlig plast som är perfekt för inprovning av alla typer av tandrestaurationer. Detta gör det möjligt att med röntgen kontrollera passformen direkt i patientens mun, vilket bidrar till högre noggrannhet och möjlighet för justeringar i tillverkningsprocessen för den slutgiltiga restaurationen.

Exmon Basic X-Ray

För mer information

Kliniskt fall med användning av dessa material

Källa: Zirkonzahn

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev