Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Företagsnytt

29 november 2011

Dentamel blir starkare och får ett nytt, större sortiment

Dentamel har tagit in CelinDental som ägare för att utveckla Dentamel till en ledande dentaldepå i Sverige. Inledningsvis köper CelinDental 50 % av aktierna.

– Jag är mycket glad och stolt över att ha fått frågan av Jan Fagerström att medverka till att göra Dentamel till en ledande dentaldepå i Sverige, säger CelinDentals ägare, Carina Celin Sjölund med lång erfarenhet från ledande chefsroller i dentalbranschen. Jag kommer att tillföra mitt breda affärs- och sortimentskunnande och vi tar nu in såväl nya leverantörer som nya produktkategorier.

Avtal med en ny stark leverantör

Dentamel har redan ett omfattande sortiment med bra priser och nu blir det ännu större. Dentamel har nyligen slutit avtal med en av Europas största distributörer, Dental-Union. Förutom alla de stora varumärkena får Dentamels kunder nu också tillgång ett nytt stort Europeiskt varumärke, Omnident, med tusentals förbrukningsartiklar och småapparater. Dentamels sortiment omfattar därmed mer än 70 000 produkter.

Därtill satsar Dentamel på instrument, såväl högkvalitativa från Hu-Friedy som pålitliga instrument med lägre prisbild. Likaså på ett borr- och diamantkoncept som förenklar hanteringen och reducerar felbeställningar.

Dentamel breddar sortimentet ytterligare och lanserar GengiPro för professionen. En innovation för tandvården, baserad på hyaluronsyra.

Utrustning och belysning tillkommer också

Dentamel lanserar nu också utrustningar. Leverantör är finska Finndent, som erbjuder konkurrenskraftiga priser, kompetent service och generösa garantier.

En nyhet som ligger i tiden är energibesparing för kliniken med hjälp av LED-belysning. Genom att byta all traditionell belysning till LED kan normalkliniken minska energikostnaderna för belysningen med mer än hälften.

Småföretagarandan är kvar

– Med alla nyheter får vi en injektion i företaget som känns väldigt spännande, säger Jan Fagerström som grundade Dentamel 1989. Men vi behåller småföretagarandan och den förmånliga prisbilden – hos oss får man alltid ett nettopris redan från början.

För ett företag som Dentamel är varje kund viktig och man vet hur betydelsefullt det är med en bra relation till sin leverantör. Därför månar Dentamel fortsatt om en personlig service och hög servicegrad, understryker Jan Fagerström.

Om Dentamel AB

Dentamel AB är en dentaldepå med huvudkontor i Torshälla i Mälardalen. Företaget startades 1989 av företagets nuvarande VD Jan Fagerström och har ett produktsortiment som omfattar allt en allt en tandläkarklinik behöver.

Vårt breda sortiment karaktäriseras av bra kvalitet till bra priser, och relationen till våra kunder av lyhördhet och snabb service.

www.dentamel.se

Om CelinDental AB

CelinDental AB startades 2009 av Carina Celin Sjölund och är ett tandvårdsföretag med fokus på försäljning inom dentalbranschen. Bland annat erbjuder man klinikförsäljning och kursverksamhet, det sistnämnda i samarbete med JWÅ Edu Dental. CelinDental har ingått avtal att förvärva samtliga aktier i Dentamel AB.

 

www.celindental.se

Kontaktuppgifter:

Carina Celin Sjölund, tel 073-655 39 93, e-post: carina@celindental.se

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev