Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Digitala registreringar & bettfysiologi

Utbildning för tandsköterskor och tandhygienister i 9 veckor veckor på distans och 5 YH-poäng. Den digitala revolutionen påverkar oss inom tandvården. Arena Yrkeshögskola erbjuder nu en kompetenshöjande utbildning i digital scanning och bettfysiologi för exami­nerade tandsköterskor och legitimerade tandhygienister.

Tandsköterskor och tandhygienister utför allt fler självständiga arbetsuppgifter inom tandvården. För att kunna göra det med större trygghet och självständighet behövs kompetenshöjande utbildning.

Under utbildningen går vi bland annat igenom käksystemets uppbyggnad och funktion, vanliga bettfysiologiska symptom och hur man upptäcker, ser och undersöker detta. Vår specialisttandläkare ger dig bakgrunden till några vanliga bettfysiologiska behandlingar, lär dig hur du motiverar och instruerar patienten till beteendeförändring och hur du följer upp behandlingen.

Under utbildningen ges också en pedagogisk introduktion till intraoral scanning (IOS) där du får lära dig scanningsflöde och strategi, både i teori och praktik. Fokus ligger på scanning inom allmäntandvård, men vi behandlar även ortodonti, implantatplanering och klinikframställd protetik.

Studietakten är anpassad för dig som är yrkesverksam. Utbildningen genomförs kvällstid under 9 veckor med ett undervisningstillfälle på ca två tim/vecka. Du kan enkelt följa med i undervisningen via Teams från hemmet ef­tersom utbildningen är på distans. Möjlighet ges till kom­mentarer och frågor.

Sedan starten hösten 2020, har vi utbildat över 250 tandhygienister och tandsköterskor. Utbildningen är anpassad för yrkesverksam personal. Den är helt gratis och genomförs kvällstid under 9 veckor med ett undervisningstillfälle på ca två tim/vecka. Alla lektioner ges via Teams och spelas dessutom in. Missa inte chansen att anmäla dig till vårens start.

Kurser i utbildningen

  1. Käksystemets funktionella anatomi och normala funk­tioner
  2. Funktionsstörningar kopplat till bettet
  3. Digital scanning
  4. Klinisk funktionsundersökning av käksystemet
  5. Metodövning i digital scanningsstrategi
  6. Etik, AI och värdegrund inom tandvården
  7. Rörelseträning och lokal avspänningsträning
  8. Hållbarhet.
  9. Metodövning

 

Information och ansökan

Källa: Arena Yrkeshögskola

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev