Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Erik, Przemek och Michael återförenas med uppdaterad kurs

Tandläkarna Erik Lennartsson och Michael Karlstén samt tandtekniker Przemek Seweryniak är välkända namn i tandvårdssverige. I höst ger de en kurs tillsammans.


Erik Lennartsson, Przemek Seweryniak och Michael Karlstén

Trion har samarbetat i 20 år men vanligtvis ger de inte gemensamma kurser. 2017 var ett undantag då de gav en kurs för SACD som blev mycket uppskattad.

Dubbelt jubileum

För att fira sitt eget 20-åriga samarbete och samtidigt SACD:s 20-årsjubileum, beslöt de tre att ställa upp på en uppföljare av den populära kursen från 2017.

Det blir en odyssé av 20 års utveckling. Att ha förmånen att få arbeta tillsammans så länge och lära av varandra, är en väldigt givande och utvecklande resa. Under åren har vi samlat ett stort bildmaterial, säger tandläkare Karlstén:

– Delvis kommer den information som fortfarande är aktuell sedan 2017 att finnas med, men vi kommer även att visa nyheter inom våra egna områden.

Digital tandvård med full kraft

Det mest påtagliga sedan 2017 är att den digitala utvecklingen inom tandvården har slagit igenom med full kraft. Idag är det mesta planeringsarbetet och nästan all framställning av produkter digital. I slutänden är det dock fortfarande ett hantverk för all tandvårdspersonal.

Fotografering är fortfarande en av hörnstenarna för att kunna utföra god vård. Naturligtvis kommer detta att beröras i kursen. Under kursen kommer även tandtekniker Seweryniak att beröra programvaror och digitala tillämpningar i arbetet.

Medvetande om tandstatusen

Efter 20 år med en akademi för estetisk/kosmetisk tandvård har attityderna till densamma ändrats. Sociala medier såsom Zoom, Teams, Tik-Tok och Instagram i kombination med pandemin, har gjort att många blivit mer medvetna om sitt utseende och tandstatus.

– Idag har de flesta tandläkare i Sverige, estetisk tandvård i sitt CV och i sin marknadsföring. Det ökade behovet av estetik matchas inte alltid av rätt kompetens, mer utbildning inom området behövs, anser Karlstén.

– Intresset för estetisk tandvård som fanns i USA för 20 år sedan, finns nu även i Sverige. Tänder har blivit en viktigare del i människors liv. Detta gäller även möjligheten att kunna rehabilitera och återställa personer som råkat ut för någon typ av olycka eller skada.

– Inom estetisk tandvård är etik viktigt, liksom inom all traditionell tandvård. Allt vi gör, gör vi för en annan person.

 

FAKTA: Tre vänner med passion för estetisk tandvård

Trion har nära band till föreningen SACD – Swedish Academy of Cosmetic Dentistry. Seweryniak och Karlstén är medgrundare till SACD 2002, Seweryniak var även tidigare organisationens president. Karlstén och Seweryniak innehar SACD-ackreditering, är certifierade i ESCD samt Karlstén är även ackrediterad i AACD. Lennartsson blev tidigt intresserad av estetik inom sitt område och tog som förste svensk en Master i Implantologi. Därefter utbildning inom mikrokirurgi för att kunna hantera mjukvävnader.

Den aktuella kursen heter 20 år av funktionell, förutsägbar, estetisk tandvård. Den äger rum på Grand Hôtel i Stockholm, 20 – 22 oktober. Utöver huvudkursen blir det festligheter samt åtta olika kortare fördjupningskurser.

Källa: SACD

Relaterat:

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev