Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ekonomi

14 december 2009

Gör investeringen före nyår

Har kliniken gått bra i år? Då kan du använda pengarna till att investera före nyår. Det kan sänka din skatt i år.

Om du ändå hade tänkt investera i en digitalröntgen eller ny unit kan det vara läge att slå till före årsskiftet. Då får du göra avdraget nästan ett helt år tidigare än om du väntar med köpet till nästa år.

Från och med inkomståret 2009 får du skriva av inventarier som kostar mindre än ett halvt basbelopp, alltså 21 399 kronor, direkt. Det är bra, för då slipper du skriva av år efter år och hålla reda på restvärden.

Men det finns också en annan fördel: Om du köper inventarierna före årsskiftet kan du skjuta upp skatten i ett år. En investering på 20 000 kronor sänker bolagsskatten med drygt 5 000 kronor under det år då den görs. Även om du planerar att köpa riktigt dyr utrustning som digitalröntgen eller en ny unit kan det vara bra att få det överstökat före nyår. Du kan då göra avskrivningen för hela året, även om du bara har ägt den nya utrustningen under några dagar.

Källa: Driva Eget

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev