Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

UTBILDNING

16 augusti 2023

Hur skall du utbilda dig i höst? Vi har guiden till höstens bästa utbildningar!

Nu börjar plugget! Liksom elever som återvänder till grundskola, gymnasium och högskola förbereder sig tandvården för nya insikter. Utbudet är omfattande och sträcker sig nästan över hela Sverige! Dental24 guidar dig genom höstens bästa utbildningsmöjligheter!

Odontologisk Riksstämma och Swedental

Årets riksstämma har över 60 olika föreläsningar i vitt skilda ämnen. Många föreläsningar tycks vara tematiskt övergripande, såsom ”Digitalisering och AI i mötet mellan tandvård och sjukvård” och ”Tandvården tillsammans – för en god munhälsa på en komplex marknad i en föränderlig tid”. Som vanligt blir det föreläsningar om nya forskningsrön inom olika dentala specialområden.

Den omtalade flytten till Umeå återspeglas i kurser som: ”När Norrland var tandläkarnas Clondyke” och ”Norrland det nya framtidslandet, möjligheter och utmaningar med Norrlands nya gröna industri”. En av föreläsarna är hemmasonen Clas Oscarsson – som varit gästskribent på Dental24. Han föreläser om Kompositmaterial och allt om kompositens utveckling. Socialminister Jakob Forssmed (kd) deltar i ett samtal om jämlik tandhälsa.

Nolia, Umeå
15–17 november
Till program & anmälan

Swedish Dental Expo

Den nystartade mässan – arrangerad av Föreningen Svensk Dentalhandel – innehåller 20 föreläsningar under tre täta dagar. Föreläsningarna är arrangerade kring nio temaområden. Besökare köper dagsbiljetter och ser de föreläsningar de vill. Flest föreläsningar finns inom temaområdet ”Implantatburen och tandburen protetik”.

Inte mindre än tre av Dental24:s krönikörer figurerar på Swedish Dental Expo. Michael Braian ger ”Digital tandvård – en översikt av teknologin och dess fördelar”. Under Tandsköterskedagen 16 november föreläser Johanna Ene om tandsköterskans roll i tandvårdsteamet. Karin Sjögren föreläser om samverkan och motivation i tandvårdsteamet.

Stockholmsmässan
Stockholm
15–17 november
Program & anmälan

Tandläkarförbundets kurser

Tandläkarförbundet är landets i särklass största kursgivare för tandvården.
– Vi har 60 – 70 kurser per termin. Vi försöker ha ett brett utbud som attraherar både tandläkare, tandhygienister och tandsköterskor. Vi har kortare och längre kurser. Vi hoppas att vi kan ha något för alla individer, säger Jonas Nordvall, kurschef på Tandläkarförbundet.
Under pandemin fanns många digitala kurser. Idag anordnar man helst fysiska kurser. De flesta kurserna äger rum i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Diplomkurserna är alltid populära. De vänder sig till de som vill specialisera sig eller har ett djupare intresse. De är meriterande vid ansökan om att bli specialist. Hands-on kurser är också generellt populära. Kirurgi-kurser med hands-on, där deltagarna tränar kirurgi på griskäkar i sjukhusmiljö, säljs ofta slut samma dag de släpps.

En ny utbildning är ”Specialisttandsköterskeutbildning i orofacialmedicin”. Den är planerad att hållas under fyra skilda tillfällen hösten 2023.
– Det finns nästan inga sådana utbildningar för tandsköterskor. Man kan inte kallas sig specialisttandsköterska, men många tandsköterskor arbetar på specialistmottagningar.
– För de sköterskorna finns nu chansen att få en verkligt gedigen utbildning. Den kursen är vi väldigt stolta över.

Digitalt och fysiskt över hela Sverige
Hela hösten.
Program & anmälan

Kurser arrangerade av Praktikertjänst

Elva endagskurser, tre tvådagarskurser samt en fyradagars kurs på Palma, Mallorca ingår i Praktikertjänsts höstutbud. Det digitala inslaget är stort, med kurser som: ”Digital tandvård 1.0 så mycket mer än ett avtryck”, ”Digital tandvård 2.0 maximera de digitala möjligheterna”, ”Digitala Proteser”, och ”Digitala Workflow”. Olika kurser har olika målgrupper, både tandläkare specifikt och hela teamet.

Solna, Stockholm, Sollentuna och Göteborg
Hela hösten.
Program & anmälan

SACD Årsmöteskurs

Dr Nazariy Mykhaylyuk ger kurs för SACD

Sveriges akademi för kosmetisk tandvård arrangerar i år en kurshelg utanför Sverige, nämligen i Köpenhamn. Kursen heter ”Analogue vs. Digital Dentistry”. Kursgivare är den ukrainske tandläkaren Dr Nazariy Mykhaylyuk, vars specialisering är mikroskopet som arbetsredskap.

Dagen före Mykhaylyuks kurs ger Johan Hagman ”Modern kompositteknik med fokus på framtänder”, sponsrad av DentMan. Cecilia Ömo ger ”Temporära ersättningar” sponsrad av VOCO. Slutligen ges den populära kursen i dentalt foto.

Analogue vs. Digital Dentistry
Hotel Villa Copenhagen, Köpenhamn
19–21 oktober
Program & anmälan

Leverantörsutbildningar

Många gånger har tillverkarna eller återförsäljarna mycket bra utbildningar inom sina produktområden. Missa inte det!

 

Alla kurser, webinars och events på Dental24

 

/Dental24

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev