Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

UTBILDNING

20 mars 2021

Huvudområdet Oral hälsa inrättat vid Malmö universitet

Malmö universitet har beslutat att inrätta Oral hälsa som ett nytt huvudområde. Ett nytt huvudområde är en del av Odontologiska fakultetens strategiska satsning att stärka miljön för tandhygienistprofessionen.

Huvudområdet oral hälsa är flervetenskapligt och har beröringspunkter med främst odontologi och medicin men även samhälls- och beteendevetenskapliga domäner.

– Oral hälsa har i relation till odontologi en fördjupad inriktning på hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande insatser, både på individ och gruppnivå, med fokus på utåtriktad verksamhet, säger Annica Almståhl, universitetslektor och docent i oral hälsa.

Inrättande av huvudområdet oral hälsa är en viktig hörnsten för att vid fakulteten på sikt stärka en framtida utbildningsmiljö för en tandhygienistutbildning men också ett första steg för att på sikt ansöka om forskarutbildningsrättigheter.

– Vi har sedan 2020 en forskarskola riktad till tandhygienister i oral hälsa som en del i fakultetens strategiska satsning för att skapa förutsättningar för framtida kompetensförsörjning och vi ser nu med tillförsikt på framtiden, säger dekan Gunilla Klingberg.

Källa: Malmö universitet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev