Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

UTBILDNING

24 april 2024

Injections All the Way – kursen som har allt

SACD:s kurs Injections All The Way 17 – 18 maj blir en unik kurs i många avseenden. Kursen äger rum utanför storstadens myller på en resort på Lidingö. Kursen berör inte bara estetisk tandvård, utan även estetiska injektionsbehandlingar med botulinumtoxin. Det blir två olika Hands-on – en för tandläkare och en för tandtekniker!

Ortodonti och Injection Moulding

Injections All the Way leds av Nayroz Ockell (tv) Carina Gamborg (överst( samt Cecilia Ömo (th)

Den populära föreläsar-duon, tandläkarna Nayroz Ockell och Cecilia Ömo, leder delkursen Minimalinvasivt Med Clear Aligners och Injectables. En minimalinvasiv allians. Där ger de sina perspektiv på två vanliga estetiska behandlingar och hur de tillsammans kan ge fina resultat. Genom behandling med Clear Aligners och Injection Moulding kan patienterna ges minimalinvasiv tandvård med väldigt fina resultat. De visar upp och går igenom fall från planering till färdigbehandlad glad och leende patient.

– Tanken med den här kursen är att förmedla – och visa – hur man med hjälp av Clear Aligners – alltså ortodonti – flyttar på tänderna i stället för att ta bort eller kapa dem. Och att man finaliserar fallet med enkel komposit, som alla tandläkare manövrerar: Med Injection moulding, säger Cecilia Ömo.

Hands-on för tandtekniker

Injection Moulding med Exaclear, Foto: GC

Injection Moulding är intressant även för tandtekniker. Därför erbjuds en Hands-on särskilt för tandtekniker: Lär dig Injection Molding Technique (IMT). Deltagarna får prova det transparenta silikonet Exaclear, som medger att tandtekniker och tandläkare kan utföra IMT, för estetiska och hållbara resultat i både anteriora och posteriora regioner.

Injections av ett annat slag

Estetisk injection. Foto: Pixelshot

För första gången i SACD:s historia ges en grundkurs i estetiska injektioner: Teoretisk grundkurs. Estetiska injektionsbehandlingar med Botulinumtoxin A med specialistsköterska Carina Gamborg.

Det är en introduktion till en av patienter efterfrågad estetisk behandling som lämpar sig väl för tandläkare att utföra. Kursen går igenom grunderna för framgångsrika kosmetiska botoxinjektioner, särskilt avseende ansiktets anatomi och muskulatur.

– Vi hoppas att få se så många som möjligt på Injections All The Way på Ellery Beach House på Lidingö 17 – 18 maj. Ellery i sig är väl värt ett besök. Det är en naturskön plats på Lidingö med en smakfull och avslappnad atmosfär. Med fint väder så blir det inte en mycket bättre helg än så här i maj i Sverige, avslutar tandläkare Patrik Bargiel, president för SACD. 

Injections All the Way. Ellery Beach House 17 – 18 maj 

 

Källa:

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev