Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ekonomi

1 februari 2011

Låt dig inte luras!

Bedrägerier i olika former blir allt mer sofistikerade. Det finns all anledning att vara på sin vakt.

Bluffakturor

Ett vanligt sätt att försöka lura företag är att skicka ut något som liknar en riktig faktura. Det enda som inte är riktigt är att det inte står FAKTURA längst upp på pappret. I övrigt ser det ut som en helt vanlig faktura med inbetalningsavi inklusive OCR nummer och allt. Benämningen brukar vara något allmänt såsom ”skylt”, ”kit”, ”katalog” eller liknande till ett relativt litet belopp (2-8 000 kr).

Internethandel

Ett lite mer sofistikerat sätt att luras på nätet är att någon vill köpa din bil eller båt som du annonserat ut på t.ex. Blocket.se. De skriver på engelska och vill att du skall ordna med logistiken via ett transportföretag. Betalning vill de göra via en s.k. ”säker betalning” såsom PayPal, för att sedan försöka få dig att betala frakten (ca 10 000 kr) via Western Union innan du får din betalning. I själva verket är de inte intresserade av det du vill sälja utan är ”bara” ute efter att lura dig på 10 000 kr.

/Per Ahlberg

Läs mer på Driva Eget Sex av tio företagare fått bluffakturor ››

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev