Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

UTBILDNING

22 september 2022

Malmö universitet startar tandhygienistutbildning

Malmö universitet kommer starta en treårig tandhygienistutbildning. Det står klart efter att Universitetskanslersämbetet, UKÄ, nu beslutat att lärosätet får utfärda tandhygienistexamen.

– Vi är jätteglada över det positiva beskedet och det innebär att vi direkt startar upp och planerar för ett första intag av studenter hösten 2023. Det är både roligt och känns viktigt att kunna bidra till kompetensförsörjningen av tandhygienister i södra Sverige, säger Gunilla Klingberg, dekan vid Odontologiska fakulteten.

Under de senaste åren har Odontologiska fakulteten lagt ner ett omfattande arbete för att stärka kunskaps- och forskningsområdet oral hälsa och tandhygienistprofessionen. Som en del i satsningen startade Malmö universitet 2020 en forskarskola i oral hälsa med bland annat tre doktorandtjänster vid Odontologiska fakulteten.

– Det är väldigt glädjande att Malmö universitet nu ges förutsättningar att långsiktigt stärka utbildning och forskning inom området oral hälsa, säger rektor Kerstin Tham.

Malmö universitet lämnade in en ansökan 2021 och i våras begärde tillsynsmyndigheten en komplettering av ansökan inom två av bedömningsområdena, vilket lärosätet också lämnade in. Den 21 september kom det efterlängtade beskedet från UKÄ: Malmö universitet får utfärda tandhygienistexamen.

– Det är en otroligt glädjande dag för hela fakulteten och hela Malmö universitet. Här i Malmö har vi en lång tradition av att jobba i team över utbildningsgränserna och vi har verkligen saknat att inte ha hela tandvårdsteamet komplett. Tandhygienister från Malmö kommer nu att bidra i det viktiga hälsofrämjande arbetet inom oral hälsa, säger Liselotte Paulsson, vicedekan med ansvar för utbildning.

– Jag vill också rikta mitt stora tack till alla engagerade medarbetare som har lagt ner ett stort arbete med att skriva denna ansökan, avslutar rektor Kerstin Tham.

Källa: Malmö Universitet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev