Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ny europeisk läroplan stärker utbildningen för tandhygienister

Med stöd av TePe presenterar nu European Dental Hygienists Federation (EDHF) en gemensam europeisk läroplan, Common European Curriculum (CEC), som bygger på etablerad akademisk praxis inom tandhygienistutbildningen.

 

– Det är mycket positivt att det nu finns en gemensam europeisk läroplan som kommer att bidra till att synliggöra tandhygienisternas viktiga roll för att förebygga orala sjukdomar och främja god munhälsa. Vi uppskattar samarbetet med EDHF och möjligheten att ge ekonomiskt stöd till detta projekt. Det går hand i hand med vår strävan att öka medvetenheten om förebyggande tandvård och munhälsa, säger Anna Nilvéus Olofsson, Manager Odontology & Scientific Affairs på TePe.

– Vi är glada att kunna presentera en läroplan som bidrar till professionell utveckling och utbildning för tandhygienister över hela Europa och vill tacka TePe för deras stöd, säger Yvonne Nyblom, ordförande EDHF.

Om CEC

CEC har som mål att standardisera definition, praxis, reglering och utbildning av tandhygienister i Europa genom att erbjuda en plattform från vilken utbildningsprogrammen kan skräddarsys i enlighet med lokala bestämmelser. CEC fastställer att insatser från tandhygienister spelar stor roll för att förebygga och lindra orala sjukdomar och betonar vikten av förebyggande vård och främjandet av munhälsa.

Om TePe Share

Inom ramen för TePe Share arbetar TePe för att öka medvetenheten om munhälsa, allmän hälsa och förebyggande tandvård. TePe välkomnar hygienister, tandläkare och vårdpersonal att ta del av samlad kunskap baserad på vetenskap och beprövad erfarenhet.

Om EDHF

European Dental Hygienists Federation (EDHF) är en ideell organisation som representerar 24 nationella tandhygienistföreningar i EU, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet och WHO:s europeiska region. EDHF grundades 1999 och representerar idag uppskattningsvis 38 000 medlemmar.

Källa: TePe

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev