Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

UTBILDNING

2 februari 2022

Nya starter för Folktandvårdens tandsköterskeutbildning i VGR

Det blir totalt sju nya utbildningsstarter i Göteborg och Uddevalla och förhoppningsvis beslut om fler i Borås under nästa år.

I januari kom beskedet från Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) om förnyade statsbidrag och därmed nya starter för Folktandvårdens tandsköterskeutbildning. Detta innebär att man kommer kunna fortsätta den utökade satsningen i Göteborg med starter varje termin och även bibehålla utbildningskapaciteten i Uddevalla flera år framåt.

Göteborg får fyra nya starter (vår- och höstterminen 2023 och vår- och höstterminen 2024) och Uddevalla tre nya (höstterminen 2022, vårterminen 2024 och höstterminen 2025). För Borås del finns redan beviljade utbildningar, först nästa år är det dags att söka på nytt.

– Fantastiskt kul! Det här är ett kvitto på att utbildningen håller hög kvalitet och att tandsköterskor är eftertraktade på arbetsmarknaden, säger Anna Lodin, rektor vid Folktandvårdens tandsköterskeutbildning.

Mer information

Källa: Folktandvården VGR

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev