Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

KONFERENS & MÄSSA

8 november 2022

Så klarar du dig helskinnad genom Swedental!
Läs Dental24:s överlevnadsguide

Riksstämman och Swedental är en höjdpunkt och ett välkommet avbrott i vardagen. För att få ut det mesta av de tre dagarnas stora utbud behövs en plan.

Är det främst ett betydelsefullt besök för dig, eller är det främst ett trevligt besök?
Kanske är du – ärligt talat – på ”stämman” mest för att ha trevligt på ett konstruktivt sätt? För att förutsättningslöst gå på stimulerande föreläsningar, träffa kollegor, få tips om bra produkter och kanske njuta av att komma hemifrån ett par dagar? Det är givetvis inget fel med det. Och du är inte ensam om det.

Men vissa av oss åker till Göteborg med press och krav på oss. Viktig information på föredrag och workshops skall tas in. Vissa av oss är föreläsare själva. Kanske skall vi träffa betydelsefulla kontakter eller uppnå viktiga säljmål åt våra företag. Tja, de flesta av oss hamnar väl någonstans mitt emellan – lite ansvar och lite nöje. Men vi behöver alla en plan! Här är våra tips:

Förbered dig!
Studera programmet noggrant.

Är ni flera på kliniken? Fördela uppgifter att göra. Se till att inte arrangemangen krockar i tid!

Boka, strukturera och genomför
Avsätt tid till viktiga möten. Gör en plan på hur du skall disponera din tid och genomför den! Hellre en halvbra plan som genomförs, än en perfekt plan som inte blir av.

Knyt nya kontakter
Här finns både kunskap och många produkter på plats. Men det är människor som gör affärer. En förtroendegivande kontakt är ofta bättre än en ”sensationell” ny produkt eller tjänst.

Sammanfatta och återkoppla
Reflektera vad ditt besök har resulterat i och vad detta innebär för din verksamhet. Följ upp det du påbörjat och genomför på hemmaplan. Vad stannar kvar i tankarna, när larmet från mässan tonat bort?

Välj rätt dag!

Onsdag – inledningsdagen. Bästa dagen på mässan?
Under onsdag äger 17 olika Riksstämme-arrangemang rum: föreläsningar, symposium, seminarier, föredrag, rapport-sessioner och workshops. På eftermiddagen äger den mäktiga invigningen rum, den som arrangörerna har flaggat för. Missa inte den!

Under första dagen är det normalt lite lugnare på utställningen. Personalen i montrarna är fortfarande pigga. Du har större möjlighet att diskutera dina önskemål i lugn och ro.

Torsdag – mellandagen. Den stora dagen.
24 olika arrangemang hinns med under torsdagen. På mellandagen brukar tempot vara mer hektiskt. Det är många samtal i utställarhallen och ljudnivån brukar bli hög. Det är under torsdagen man brukar träffa någon man känner och inte sett på länge! Det brukar också vara svårt att hitta en lugn vrå men då kan vi tipsa om att lyssna på livepodden Vårddjungeln, som sänder live från mässgolvet varje dag. Just på torsdagen är dessutom självaste Dr. Mikael på plats och pratar om hur munhälsa och resten av kroppen hänger ihop.

Fredag – avslutningsdagen. Perfekt för affärer!
17 olika arrangemang. Det är lite lugnare igen, i alla fall för de som inte var i gång sent natten före. Kanske gör du en bra affär, så att både du och säljaren åker hem med en god känsla i magen.

Dental24:s inside-tips:

Räkna med regn!
Det regnar ofta och mycket i Göteborg i november.

Skippa bilen
Trafiken i Göteborg undergår stora förändringar, tack vare den s.k. Västlänken. Framkomligheten kring Korsvägen vid Svenska Mässan har ändrats det senaste året. Det är krångligt och trångt att köra bil kring mässområdet.

Ta vagnen, men betala
Spårvagnarna i Göteborg är snabba och effektiva. Du kan betala ombord med kort. 42 kr för en enkelresa. En del tjuvåker, men kontrollanterna är skoningslösa mot fuskare.

Var försiktig med mäss-godiset
Det saknas aldrig bjud-godis hos utställarna. Godis på tandläkarnas riksstämma ger lika mycket karies som godiset i godisaffären.

Fynda på fredag
Det har förekommit att utställare rear ut produkter som de inte vill ta med tillbaka. Kanske kan du göra ett fynd på fredag eftermiddag?

AfterDent
Det är ett väl känt fenomen att många affärer görs i baren. Svenska Mässans restaurang Twentyfourseven kör AfterDent onsdag och torsdag 17.00–19.00.

Foto: Damir, Pexels.

Foto: Damir, Pexels.

/Dental24

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev