Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Insändare

22 januari 2024

Tandvårdkriminalitet

Ja, detta elände verkar sprida sig liksom de kriminella nätverken i samhället, vilket redaktören på Dental24 Per Ahlberg beskriver föredömligt. Då känns det betryggande att studera Privattandläkarnas branschrapport 2023, där man i ingressen skriver ”den privata tandvården tar ett stort samhällsansvar och utan de privata vårdgivarna skulle tandvården inte fungera”. Så bra, det känns tryggt. Alltså borde kriminaliteten då finnas i den offentliga tandvården. Med andra ord i Folktandvården.

Detta har jag svårt att tro. Detsamma har nog även statsmakterna i beslutande ställning idag ansett.  En genomlysning av alla privattandläkare kommer att ske. Det är väl i den sektorn privata vinningar är möjliga överhuvudtaget. Inte hos den lönearbetande offentliganställde tandläkaren. Men jag ska avsluta på SVT-vis, ”det finns även många seriösa privattandläkare”.

Raimo Pälvärinne
leg. tdl, odont. lic
offentliganställd i 40 år

Relaterat:

Ptl: Replik på insändare från Raimo Pälvärinne

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev