Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

30 mars 2010

Tio knep för att få bra publicitet

Ibland händer något på kliniken som man vill berätta för omvärlden. Ett sätt är att skriva ett pressmeddelande. Här är tio knep som gör att medierna nappar.

  1. Skriv en kort och aktiv rubrik, till exempel ”Ny klinik öppnar i Grannbyn”. Alla medier får in massor med pressmeddelanden, de som inte fångar intresset direkt hamnar i papperskorgen.
  2. Berätta nyheten redan i första meningen. Lägg bakgrunden sist. Ingen är intresserad av hur det har varit, alla vill veta hur det blir.
  3. Skriv kort. 1 500 tecken inklusive blanksteg är lagom. Du kan ändå inte berätta allt i ett pressmeddelande.
  4. Skriv heller inte alltför kort. Svara på frågorna vad, vem, när, hur och varför.
  5. Styrk överdrifterna. Ingen tror dig om du använder ord som fantastisk, storslagen, unik. Journalister uppfattar det som reklam, och risken är att ditt pressmeddelande kastas.
  6. Acceptera att ditt pressmeddelande skrivs om på redaktionen. Du skriver för att fånga journalisternas intresse. Sen är det deras jobb att fånga läsarna.
  7. Var ute i god tid. Skicka inte pressmeddelandet i sista stund, då kan du missa pressläggningen.
  8. Välj rätt mottagare. Skicka pressmeddelanden till medier som verkligen kan vara intresserade. Om du känner till en journalist vid namn, skicka pressmeddelandet både till den och till nyhetschefen.
  9. Ring gärna upp redaktionen och försäkra dig om att pressmeddelandet har nått fram till rätt person.
  10. Svara i telefon! Ange en eller två personer som kan svara på pressens frågor. Dessa personer måste vara anträffbara omedelbart efter att pressmeddelandet har gått och minst resten av dagen.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev