Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ekonomi

11 maj 2011

Tio miljoner till skarpare röntgen

KTH-avknoppningen Scint-x har lockat till sig tio nya miljoner i riskkapital. Företaget utvecklar teknik som gör röntgenbilder skarpare.

De nya pengarna kommer från det finska riskkapitalbolaget Conor Venture Partners och Sting Capital som sedan tidigare är delägare. Pengarna ska användas för internationell expansion och för att bygga upp produktionen i Kista.

Scint-x har utvecklat en så kallad scintillator som ger röntgenbilder 2-3 gånger högre upplösning utan att stråldosen behöver ökas.

Scintillatorns uppgift är att omvandla röntgenstrålarna till synligt ljus innan det träffar detektorn. Scint-x scintillatormatris består av kiselskiva med små kanaler som fylls med scintillatormaterial. Ljuset leds via kanalerna ner i varsin pixel, vilket gör att bildkvaliteten förbättras avsevärt eftersom man minskar ljusspridningen.

Tekniken utvecklades ursprungligen för att användas för tandläkarröntgen men i dag vänder sig företaget till alla tillverkare av röntgensystem, berättar vd Mikael Andersson.

– Inom alla områden siktar man efter bättre upplösning och därför är intresset för vår teknik mycket stort, säger han.

Källa: Ny Teknik ››

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev