Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Sammanslagning

11 juni 2024

KaVo Dental Nordic AB går ihop med Plandent AB

Magnus Nilsson

Verksamheterna för Plandent AB och KaVo Dental Nordic AB har nu slagits ihop av moderbolaget Planmeca. Plandent blir därmed en av de största dentalleverantörerna i Sverige och den största dentala serviceorganisationen i Norden. Avsikten med sammanslagningen är att erbjuda ett ännu bredare utbud av produkter, tjänster och service. Bolaget kommer att fortsätta verka under namnet Plandent AB, med Magnus Nilsson som VD – tidigare VD för KaVo Dental Nordic AB.

Sammanslagningen förenar två av marknadens största aktörer och skapar en ännu starkare dentalleverantör. Plandent kommer att fortsätta vara en helhetsleverantör – nu med ett än bredare produktutbud av utrustning, förbrukning, teknisk service samt digitala och finansiella tjänster. Varumärket KaV kommer även fortsättningsvis finnas på den svenska marknaden.

Med en mer heltäckande support- och serviceorganisation kommer Plandent att kunna leverera en service som uppfyller både de högsta industristandarderna och kundernas förväntningar. Samlad expertis från både KaVo och Plandent kommer att bidra till den nya organisationens framgång, vars målsättning är att bygga en verksamhet som gör det bättre för alla kunder, leverantörer och medarbetare.

Målet med sammanslagningen på lite längre sikt är att sätta nya standarder för kvalitet och kundservice på den svenska dentalmarknaden. Kunderna kan förvänta sig en stabil samarbetspartner som stödjer dem att lyckas med sin dentalklinik.

Magnus Nilsson, VD på Plandent AB: ”Vi skapar nu förutsättningar för att framgångsrikt stödja våra kunder med både kvalitetsprodukter och en förstklassig service. Efter att verksamhet och organisation är på plats kommer vi att arbeta för att konkretisera våra löften till kunderna och vi vill bli en ännu starkare samarbetspartner till Sveriges tandvårdskliniker.”

Källa: Plandent

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev