Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

Företagsförvärv

26 augusti 2022

UNIDENT förvärvar TS Dental

TS Dental är en ledande leverantör av dentalprodukter och service i norra Sverige med över 40 års historik.  Förvärvet stärker Unidentgruppens närvaro på den svenska marknaden.


Carl von Heijne – Chief Strategy and M&A Officer Unident Group Anna Nordström – Sales TS Dental Lina Nordström – CEO TS Dental Henrik Sewring – Country Manager Unident Sweden

Unident är en ledande nordisk leverantör till tandvården med ett komplett erbjudande som inkluderar förbrukning, utrustning, scanning, service, dentala labb mm.

Genom förvärvet av TS Dental stärker Unidentgruppen sin position inom utrustning och service och får en ökad närvaro, inte minst i norra Sverige. TS Dental kommer att fortsätta drivas som ett eget bolag.

TS Dental har mer än 40 års erfarenhet som leverantör av dentalprodukter och service. Teamet på TS Dental har ett starkt kundfokus och är en mycket uppskattad partner på marknaden.

”TS Dental är ett kvalitetsbolag med en lång erfarenhet av att leverera kundvärde.  TS Dental och dess personal har ett mycket gott rykte i branschen, som verkligen passar in i Unidents motto “We’ll back you up”.

– Helena Grubb, CEO Unident

“Vi är väldigt nöjda med att bli en del av Unidentfamiljen. Det gör oss till en ännu bättre partner för våra kunder och leverantörer. Jag är övertygad om att det här vägvalet stärker företagets utvecklingsmöjligheter. Vi fortsätter att vara TS Dental med samma ledning, personal och kundfokus men ser fram emot det kommande samarbetet inom Unidentgruppen.

– Lina Nordström, CEO TS Dental

Båda parterna har kommit överens om att information rörande villkoren för affären ska hållas konfidentiellt.

Vid frågor vänligen kontakta:

Helena Grubb, Chief Executive Officer, helena.grubb@unident.se

Carl von Heijne, Chief Strategy and M&A Officer, carl.vonheijne@unident.se

Lina Nordström, Chief Executive Officer, lina@tsdental.se

OM UNIDENT:
Unident har professionaliserat tandvården med innovativa lösningar sedan 1992. Bolaget är en ledande leverantör som erbjuder kunder allt de behöver såsom förbrukningsvaror, utrustning, scanners, service, IT-tjänster och röntgenbildsmjukvara samt support. Unident har verksamhet och kontor i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bolagets huvudkontor är beläget i Falkenberg, Sverige. Bolaget omsätter drygt 700 mkr och har ca 250 anställda.

www.unident.se

OM TS DENTAL:
TS Dental är ett familjeföretag med över 40 års erfarenhet av att leverera dentalprodukter och tjänster. Bolagets personal levererar en personlig och högkvalitativ service. TS Dentals huvudkontor ligger i Vännäs, Västerbotten; men bolaget har representanter över hela Sverige. Bolaget omsätter ca 50 mkr och har 9 anställda.

www.tsdental.se

Källa: TS Dental/Unident

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje månad.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 10 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev