Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

UTBILDNING

23 april 2020

Universitetskanslersämbetet ger Karlstads universitet rätt att utfärda tandhygienistexamen

Karlstads universitet har fått rättighet att utfärda tandhygienistexamen. Det meddelade Universitetskanslersämbetet, UKÄ den 22 april. Beslutet innebär att tandhygienistutbildningen kommer att kunna starta vid Karlstads universitet.

– Det här är ett mycket glädjande besked. Ett tandhygienistprogram är mycket efterlängtat av såväl studenter, värmlänningar som av arbetsgivare regionalt och nationellt, säger Johan Sterte, rektor för Karlstads universitet.

– Tandhygienistutbildningen kommer att präglas av högkompetenta lärare och det finns en mycket god arbetsmarknad efter avlagd examen, säger Heléne Hjalmarson, prefekt för institutionen för Hälsovetenskaper. Det vi arbetat fram är ett unikt upplägg tillsammans med flera regioner i mellansverige, men framförallt med Region Värmland, som garanterar studenterna tillgång till bra praktik under utbildningen.

Karlstads universitet avser att, i samverkan med Region Värmland, starta upp landets första akademiska tandvårdsklinik där utbildning, forskning och klinik integreras. En viktig innovativ verksamhet i samverkan för akademisk och regional utveckling.

– Vi ser verkligen fram emot att redan nu i höst välkomna våra första tandhygieniststudenter till Värmland och Karlstads universitet! I de här Coronatiderna med svåra konsekvenser för arbetsmarknaden är det extra viktigt att återuppta ett yrkesprogram vid Karlstads universitet som kommer att garantera arbete i framtiden, säger Helene Hjalmarson.

Under vårterminens antagningsomgång har 867 sökt till programmet och av dem är 199 förstahandssökande.

Källa: Karlstads universitet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev