Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ekonomi

24 maj 2012

Vårdanställda kan få del av överskottet

Anställda vid primär- och folktandvården ska kunna få del av överskottet om de gör ett positivt resultat och samtidigt uppfyller målen i vårdavtalet. Det förslaget läggs idag fram för Landstinget i Uppsala.

– Vi vill prova ett nytt sätt att arbeta för att stimulera till goda resultat och ge en tydligare styrning. Men vi tror också att ett belöningssystem kan bidra till att göra landstinget attraktivare som arbetsgivare, säger produktionsstyrelsens ordförande Ludvig Larsson (FP).

Den här typen av system finns idag i fem landsting och regioner i landet och snart kanske också i Uppsala län alltså.

– Erfarenheterna från andra landsting som har infört resultatdelning har varit goda och de fackliga organisationerna har ställt sig positiva. Vi tror att det här något som kommer att uppskattas av medarbetarna. Om det fungerar bra hoppas vi att på sikt kunna erbjuda det inom fler av landstingets förvaltningar, säger landstingets HR-direktör Lotta Halling.

Källa. SR/Nyheterna Ekot

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev