Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

16 december 2014

2014 – summan av kardemumman

Ulrika Lindmark

DecDecember månad redan och året går mot sitt slut. Hjälp vad ett år går fort! Ett år fyllt av stimulans från både studenter och vetenskapen. Jag kan inte ha ett bättre jobb, tänker jag ofta.

Nja, min vardag kantas också av lite väl frågvisa och krävande studenter (gillar dom ändå så klart), tråkiga nedskärningar, avslagna forskningsansökningar mm. Vilka jobb har inte motgångar ibland. Summan av kardemumman är att jag trots detta är mycket nöjd och trivs. Att följa den novisa, nyfikna och lite oroade studenten från år ett, till den mer mogna och professionella studenten på år tre, är fantastiskt. Att få höra på deras diskussioner kring vikten av individcentrerade samtal med sina patienter, teamarbete, samverkan och all kunskap om behandling och bemötande, från den lilla barnpatienten till den åldrande patienten. Ett levande pussel där delarna faller på plats en efter en och till slut (fast de själva inte alltid tror det) ger en bild av en profession som jag får äran av att påverka och inspirera, men också själv blivit påverkad och inspirerad av. Tack studenter!
Idag är det också fler och fler som är nyfikna på att vidareutbilda sig, vilket är glädjande. Fler och fler kommer tillbaka och läser kurser, både för kandidatexamen och magisterexamen.  I dagarna skickade jag tillsammans med min tidigare masterstudent in en vetenskaplig artikel för publicering. Studenten har jag haft förmånen att följa sen grundutbildningen. Det är en häftig känsla. Vidareutbildning och forskning inspirerar allt fler. Tips! Nytt Magisterprogrammet i Oral hälsovetenskap (följ uppdatering på nätet) kan sökas från hösten 2015 i Jönköping.

Det har också varit och är roligt och inspirerande att möta tandvårdens professioner  i olika sammanhang, allt från lokala professionsmöten till forskningspresentationer och andra sammanhang. Tack kollegor att jag får möjlighet att träffa er då och då!
Året har också inneburit granskningsbeslut från UKÄ (Universitetskanslerämbetet), där våra tandvårdsutbildningar både fick ris och ros. I januari får vi besked om den tre-åriga utbildningen. Då har UKÄ på regeringens uppdrag åter genomfört en utredning sk konsekvensanalys om en tre-årig tandhygienistutbildning. Håll tummarna på det bästa alltså. Hur svårt kan det va???

I januari öppnar vi, tandhygienistutbilningen på Hälsohögskolan i Jönköping  upp för en helt ny studentklinik på campus. Det känns härligt att det finns krafter som tror och satsar på oss. Även lite extra kling i forskningskassan inbringades till slut, så ett positivt avslut även där, glädjande inför kommande forskningsår 😉 Tack FORSS!

Tack alla bloggläsare för detta år!

Önskar Er en riktigt skön och avkopplande julhelg och ett Gott Nytt År!

/Ulrika

 

Ulrika Lindmark

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev