Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

28 januari 2015

Ny studentklinik invigd!

Ulrika Lindmark

imageSamtidigt som besked från UKÄ om fördel med 3-årig utbildning kom, invigdes en ny fräsch studentklinik på campus, Högskolan i Jönköping. 

Det har totalt varit tre olika platser för studentklinikens lokaler i Jönköping under åren. Det startade med lokaler i anslutning till Hälsohögskolan (hette då Munksjöskolan) och under Odontologiska imageInstitutionens (OI) organisation (som då båda tillhörde landstinget). När OI flyttade till nya byggnader, följde studentkliniken med, en bra bit från skolans lokaler.  Både lärare och studenter har fått pendla, men satsningen var då också mycket positiv. Nu har cirkeln slutits, då kliniken åter får sin plats på Högskolans campus. Kontakten mellan pedagogik och hälsa har knutits rent fysiskt, då lokalerna numera finns i lärarhögskolans byggnad. Idag invigdes alltså dessa lokaler, där VD från Hälsohögkolan och Lärarhögskolan även symboliskt tillsammans knöt ihop det blå-gula banden. Passar på att tacka alla besökare för intresset och studenter som bidrog till att denna dag blev så bra.

Extra roligt, då idag UKÄ också kom med rapporten med resultat av konsekvensanalys för en 3-årig tandhygiensitutbildning. Den visar att det övervägande är klart mer fördelar än nackdelar med att införa en obligatorisk treårig utbildning. Detta är ju för de flesta av oss dock självklart, men ändå. Nu väntar bara uppdrag att ta fram en ny examensförordning, så vi på utbildningarna kan skapa en utbildningsplan för tre år. Yvonne nyblom skriver också några ord om detta på STHFs hemsida.

Det känns bra idag, att både få känna av en nationell och lokal satsning på tandhygienistprofessionen!

// Ulrika

Ulrika Lindmark

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev