Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

6 september 2015

Tandhygiensiststudent reste till Bangladesh

Ulrika Lindmark

IMG_2612Stöd kan på olika sätt ges på plats i utvecklingsländer. Vår student reste till Bangladesh för att studera kariesförekomst hos 6-åringar. Se hennes film….

Under det tredje året på tandhygienistprogrammet, finns möjlighet att förlägga sina studier utomlands. Jag har tidigare skrivit om samarbete med Sydafrika genom SIDA/Linnaeus Palme-utbyte. Våra studenter kan också söka medel via MFS (Minor Field studies), vilket möjliggör för studenter att via högskolan söka stipendium för studier i ett utvecklingsland där vi inte har avtal. Det var det som Afshana gjorde. Hon sökte och fick våren 2015 möjlighet att resa till Bangladesh för att under åtta veckor samla in data till sin kandidatuppstas. Att få berika sitt liv med att bistå med sin kunskap i länder som inte har samma livsvillkor som vi i Sverige, är verkligen fantastiskt. Afshana som besökte några skolor, undersökte 6- åriga barn och hade undervisning i munhälsa. Här finns det mycket karies, och det var inte alltid lätt att hantera allt hon fick se och uppleva, berättar hon. Hon gjorde vad hon kunde för att skicka med barnen lite kunskap om tandborstning, kost och karies. Hon hade
bl a gjort en egen broschyr som hon delade ut.

När hon kom hem, visade hon en fantastisk fin film om sin reseupplevelse. Denna film vill jag gärna att fler kan ta del av, den kommer här.

//Ulrika

Ulrika Lindmark

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev