Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Ekonomi

15 januari 2009

Bästa argumenten när patienten oroar sig för priset

Svensk tandvård är subventionerad av staten, något som inte är så vanligt i andra länder. Men det är inte alla patienter som uppskattar det – snarare tar de statliga subventioner som något självklart. Och visst kostar det pengar att gå till tandläkaren, även i Sverige. Därför måste tandläkarna vässa sina argument, så att patienterna tycker att det är värt pengarna och väljer att värna sin tandhälsa.

Per Ahlberg är mannen bakom Dental24. Han har tidigare varit försäljningschef på Nobel Biocare och har dessförinnan en lång karriär som säljare bakom sig. Som sådan vet han hur man lägger fram sin sak.

De flesta svenskar tycker det är dyrt att gå till tandläkaren. Särskilt ungdomar drar sig för att lägga pengar på något de ser som onödigt. Vilka argument krävs för att de ska värna om sin tandhälsa? Här är hela listan.

Här delar Per Ahlberg med sig av de argument som du kan ha glädje av när du bemöter patienter:

• Framhåll hur bra svensk tandvård är, hellre än att prata ner det nya tandvårdsstödet inför patienterna. Det kan göra dem osäkra på om de gör rätt när de väljer att lägga pengar på bra tandvård.
• Framhåll att tandvårdsstödet har gjort det mycket billigare för alla som har stort behov av tandvård jämfört med det förra systemet.
• God tandstatus är ingen lyx, utan livskvalitet som är värd sitt pris.
• Ungdomar som satsar på tandvård kan få behålla ett vackert leende hela livet. Tänderna är en del av personligheten.
• Unga som planerar långresor gör klokt i att kontrollera sin tandhälsa innan de reser. Det kan vara svårt att hitta en tandläkare som håller svensk standard utomlands, även om det är billigare där.

Fler skäl till att svensk tandvård kostar pengar:
• Svensk tandvård ligger år efter år högst på listorna över mest nöjda konsumenter i Svenskt Kvalitetsindex.
• Priset beror bland annat på att tandläkaren eller tandhygienisten är välutbildad, har modern apparatur och i alla delar vill ge sin patient den allra bästa vården.
• De flesta lägger ner mer pengar varje år på att gå till frisören än att gå till tandläkaren.
Visst borde väl tandhälsan vara minst lika viktig som frisyren, eller ännu viktigare?
• Den som väljer bort tandläkaren – vad lägger han/hon pengarna på i stället? Konsumtion, resor, nöjen, kosmetika eller en ny platt-TV?

Ingrid Kindahl, DentalMagazinet www.dentalmagazinet.se

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev