Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Produktnyheter

1 februari 2012

De 10 hetaste produkterna inom tandvård just nu!

Här är de tio hetaste produktområdena i USA just nu enligt Dentalcompare.com, Dental24s amerikanska motsvarighet. Det mesta är förstås digitalt.

1. Intraorala digitalkameror

I takt med att digital tandvård fortsätter att växa, har den intraorala digitalkameran kommit att bli ett viktigt verktyg i behandlingsrummet. Det finns helt enkelt inget bättre sätt att informera dina patienter om deras tänder. Dessutom kan du använda den för att dokumentera fall för myndigheter eller för remisser till en specialist.

2. Digital panoramaröntgen

När vi blir allt mer medvetna om patienternas exponering för strålning, blir den traditionella röntgen ett minne blott. De nya digitala utrustningarna för panoramaröntgen har en fantastisk skärpa, är lätta att använda och ger mycket låg strålning.

3. Digital röntgen

Det är inte många saker i din praktik som imponerar mer på patienterna än digital röntgen. Patienterna gillar högteknologi som ger exponering direkt och möjlighet att på ett säkert sätt ta del av bilderna. I vissa fall är strålningen per bild dessutom betydligt lägre jämfört med vanlig film.

4. Ljushärdningslampa med LED

Jämfört med föregångaren halogen är en ljushärdningslampa med LED både lättare, ljusstarkare och mer effektiv. Lamporna är dessutom ofta sladdlösa och kan enkelt tas med till ett annat behandlingsrum.

5. Mjukvävnadslaser

Diodlaser är inte längre någon exotisk utrustning inom tandvården utan väl beprövad och en verklig tillgång i behandlingsrummet. Priserna har sjunkit kraftigt under de senaste åren, vilket gör dem mer prisvärda än någonsin. Diodlasern kan användas till allt ifrån parodontologi och endodonti till restorativ tandvård.

6. CBCT, Cone Beam Computer Tomography

Inget har förändrat tandvården som CBCT, Cone Beam Computer Tomography. Att kunna se saker i 3D leder till oöverträffad diagnostik och behandlingsplanering. Under de senaste åren har flera nya varianter lanserats som både är billigare och som gör att du kan fokusera på en mindre region. Det bidrar i sin tur till att minska patientens exponering för strålning.

7. Programvara för Practice Management

Dental Practice Management system är mer än bara en digital journal, tidbok eller ett bokföringsprogram. Practice Management system hjälper dig att med personalplanering och att planera hela din dag med allt ifrån att skicka elektroniska krav och elektronisk bildbehandling till analys av praktikens utveckling och för att maximera effektiviteten i din verksamhet.

8. Ultraljuds scalers

Ultraljuds scaler har alltid varit ett oumbärligt verktyg i behandlingsrummet. Nyare versioner har ergonomisk vridbart handstycke för ökad komfort. De finns också med belysning så att du bättre kan se vad du gör, och robustare varianter är utrustade för spolning med klorhexidin, vilket ytterligare breddar användningsområdet för dessa apparater.

9. Digitala avtryck

Sättet att ta avtryck för indirekta restorationer har till stor del varit oförändrat de senaste tio åren. Även med nya material är steg-för-steg förfarandet detsamma och kan ge samma potentiella fel som tidigare. Digitala avtryck syftar till att undvika allt detta. Genom en direkt digital skanning av den preparerade tanden kan du få mer korrekta avtryck. Du får omedelbart besked om det finns problem eller inkorrekt position till motstående tand.

10. Chairside CAD/CAM-ersättningar

CAD-CAM system på kliniken är ingalunda något nytt. Grunderna är fortfarande desamma:
Gör en direkt digital skanning av den preparerade tanden, använd digitala verktyg för att designa restorationen och fräs ut restorationen ur ett block av något material. Den senaste tekniken gör att design momentet blir ännu enklare och nyare versioner av kameran säkerställer att du får perfekt passform på restorationen. Det finns dessutom ett stort utbud av material att arbeta i, och innebär att dentallabbets artisteri flyttar rakt in i din egen klinik.

Källa: Dentalcompare.com

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev