Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Aktuellt

6 juli 2012

Får fler utlandsfödda att gå till tandläkaren i Tensta

Mångkulturella är överrepresenterade beträffande uteblivna besök hos tandvården i Sverige. Det är en oroväckande trend som media har rapporterat om den senaste tiden. Folktandvården i Stockholms län har brutit den negativa trenden i Tensta genom nya kommunikationssätt. Muntlig kommunikation visar sig vara det effektivaste sättet att nå mångkulturella grupper.

Förra hösten genomförde Folktandvårdens klinik i Tensta en mångkulturell informationskampanj. Eftersom majoriteten på kliniken i Tensta är utlandsfödda såg man bland annat över kallelseprocessen och tog fram ett informationsmaterial på lätt svenska. Med hjälp av KAPI som arbetar med mångkulturella projekt och kommunikation på flera språk tillsammans med tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister från kliniken genomfördes informationsaktiviteter via personliga möten i Tensta Centrum, den öppna förskolan samt på SFI-skolan i Tensta som undervisar i Svenska för invandrare.

”Muntlig kommunikation tillsammans med information på lätt svenska är oftast en oslagbar kombination att nå ut till mångkulturella målgrupper i områden som Tensta” – säger Per Karlströmer på KAPI.

Folktandvården har som målsättning att alla människor oberoende nationalitet, språk eller ekonomisk ställning ska känna till vikten av god tandhälsa och möjligheten till prisvärd tandvård hos Folktandvården. Trots det har patienter i mångkulturella områden uteblivit i stor utsträckning. Efter kampanjen har kliniken i Tensta dock konstaterat att antal besökare har ökat bland såväl barn som vuxna.

 

 

 

 

 

 

 

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev