Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

MyDentist: Försäkringskassans beslut om avanslutning får inte verkställas

Förvaltningsrätten har den 19 december meddelat att Försäkringskassans avanslutning av tandvårdsbolaget MyDentist inte får verkställas. Det innebär att företaget nu kan fortsätta erbjuda tandvård på 12 orter i Sverige.

MyDentist överklagade den 14 december Försäkringskassans beslut till Förvaltningsrätten och yrkade på inhibition. Förvaltningsrätten har nu beslutat att Försäkringskassans avanslutning inte ska gälla i avvaktan på att domstolen avgör målet slutligt.

– Det här är ett fantastiskt besked för alla våra kunder och medarbetare. Nu kan vi fortsätta erbjuda tandvård av hög kvalitet. Samtidigt kommer vi även fortsätta att ytterligare förbättra vår verksamhet, säger Almir Karahodza, VD på MyDentist.

Skälet till att MyDentist överklagade var att Försäkringskassans beslut inte var i proportion till de felaktigheter som myndigheten ansåg att bolaget gjort. Den tog inte heller hänsyn till redan vidtagna åtgärder. Det innebar att myndighetens beslut var för långtgående, vilket dagens beslut från Förvaltningsrätten också indikerar.

Källa: MyDentist

 

Relaterat:

Försäkringskassan vill avansluta MyDentist från systemet för statligt tandvårdsstöd

Försäkringskassan vs MyDentist

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev