Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Förtroendet för tandvården i topp

Svenska folket är mest nöjda med tandvården. Det visar resultatet av en undersökning av förtroendet för olika samhällsområden som genomförts av Svenskt Kvalitetsindex.

Mest nöjda är patienterna med privattandläkarna, medan gapet mellan privat och offentligt driven tandvård har ökat det senaste året. Även inom sjukvården har skillnaden i upplevd kvalitet ökat mellan privat och offentligt driven verksamhet.

Svensk Kvalitetsindex är ett system för att mäta och analysera hur kunder och användare bedömer varor och tjänster i Sverige. Man han genomfört regelbundna mätningar av kundnöjdhet och kvalitetsutveckling i näringsliv och offentlig sektor har genomförts sedan 1989.

Betygsskalan för kvalitetsmätningarna går mellan 0 och 100 procent nöjda kunder. Tandvården som helhet landade på 79,5 procent nöjda kunder, vilket placerar den i topp bland samhällsfunktioner. På andra plats ligger förskolan (75,5) och trea är öppen sjuk- och hälsovård (69,1).

Privatttandvården fick dryga 85 procent nöjda kunder, medan den offentliga tandvården stannade på under 75. Både folktandvården och privattandläkare får bättre betyg än tidigare mätningar. Privattandläkarna står dock för en mycket kraftig ökning med nästan 5 enheter. /DentalMagazinet

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev