Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Tandhälsan avslöjar var barnen bor

Det är stor skillnad på barnens tandhälsa i Göteborgsområdet. I Bergsjön har sju av tio tolvåringar skadade tänder. I Torslanda har åtta av tio tolvåringar friska tänder. Därför startar Folktandvården i Göteborg en särskild satsning på ekonomiskt utsatta områden i höst.

– Tidigare har vi gjort punktinsatser men nu ska vi satsa långsiktigt. Därmed inte sagt att jag är missnöjd med tandvårdens tidigare insatser för jag tror det skulle se ännu värre ut om det inte gjorts något alls, säger Anders Ljungné, chef för folktandvården i Göteborg.

Satsningen är en del i tandvårdens nystartade projekt FRAMM (fluor, råd, arena, mat och motivation) där samtliga barn i Göteborg och Västra Götalandsregionen ska fluorlackeras mot karies en gång per termin. I ekonomiskt utsatta områden ska barn och ungdomar lackeras fyra gånger per termin.

Två av projektets mål är att få barn att borsta tänderna med fluortandkräm morgon och kväll och skaffa sig sunda matvanor. Ett annat mål är att skapa förutsättningar för lika villkor för barn och ungdomars tandstatus. För att nå dit måste kontakter med barnens föräldrar etableras, säger Anders Ljungné.

– Föräldrarna spelar en oerhört central roll för sina barns munhälsa. Därför satsar vi på att nå ut med tydlig information till föräldrarna redan på barnavårdscentralen.

Källa: Göteborgs-Posten

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev