Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Arkiv

6 april 2009

Tydligare regler för djurtandvård

I dag är det oklart vem som bär ansvaret för djurtandvård – är det tandläkaren eller veterinären? Från och med nästa år blir reglerna tydligare. Då blir det tandläkarens ansvar – men samtidigt införs krav på behörighet för djurtandvård.

Riksdagen har beslutat att införa en ny behörighet för djurtandvård för tandläkare från och med den 1 januari 2010. Det betyder att tandläkare som sköter tänder på djur också kommer att vara ansvarig för den vård som utförts.

Behörighet för djurtandvård utfärdas av Jordbruksverket och det kan bli aktuellt med en tilläggsutbildning i veterinärmedicin för tandläkare samt krav på tidigare erfarenhet inom djurhälsa och sjukvård i ämnet.

Tilläggsutbildningarna i veterinärmedicin kommer däremot inte att leda till ytterligare en legitimation utöver tandläkarlegitimationen.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 8 500 andra, prenumera på vårt nyhetsbrev