Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

27 oktober 2016

Årets ”speaker” i Sverige

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Ett förslag. Nu är det dags att släppa fram unga förmågor som tryggar återväxten när det gäller kursgivare och talare i Sverige.

Tandläkare, Tandhygienister, Tandsköterskor och Tandtekniker! Ni som är unga och bär på idéer och inte minst talang borde få chansen att visa upp er.

Varför inte ett samarbete mellan Tandläkarförbundet, Svenska Mässan eller Stockholmsmässan och en högskola som skulle kunna anordna en öppen audition en gång om året. Därefter får de bästa hålla sina föredrag på Riksstämman/Swedental eller i annat forum.

Därefter håller ”kommittén” en skyddande hand över dessa talanger och ser till att de får det stöd de behöver.

 

Det är kul att skriva om saker som berör många och mitt senaste inlägg på Dental24 berörde många. Även de som inte tyckte att det var så kul att behöva arbeta på sin kvalitetssäkring inser nog att det är dags att göra något.

När du som tandläkare i Sverige ska bedöma kvalitetssäkringen hos ett tandtekniskt laboratorium är det bra att veta att det finns två system som är trepartscertifierade, ISO 9001 och FR 2000. Om ert laboratorium har en trepartscertifiering fråga vilket system de har och be dessutom att få deras senaste protokoll från en godkänd ackrediteringskontroll.

Vi kommer att gå vidare med vår kritik kring upphandlingarna som mer och mer framstår som ett ”spel för gallerier”. Det gäller på många ställen i Sverige oavsett bransch. Här kan man inte tala om yrkesstolthet.

 

Bodel
bodel@oraldesign.se

 

Bodel Sjöholm är tandtekniker och Country Manager för Elysee Dental. Hon är också International President för Oral Design International Foundation.

 

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera 
på vårt nyhetsbrev