Din nyhets- och kunskaps-portal inom odontologi.

Krönika

18 februari 2015

Att få inspiration

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Vi var ett glatt och väldigt intresserat gäng tandtekniker som samlades på Malmö Högskola för en avancerad kurs i e.max.

 Grupp e.max

Kursen ”Advance course: e.max 6 unit anterior crowns” genomfördes i samarbete mellan Q-Networking och Malmö Högskola den 6-7 februari 2015.

Det hela började med en två timmars föreläsning för kursdeltagarna. Vi hade också bjudit in de elever som går på skolan som fick komma utan kostnad och låta sig inspireras. Vi tror nämligen att om man som student får komma i kontakt med duktiga tandtekniker så styr det ambitionen och valen man gör i sitt yrkesliv.

 

SAMSUNG CSC

Föreläsaren Nondas Vlachopoulos är en otroligt ödmjuk och go kille som delade med sig rikligt av sitt stora kunnande. Vi fick lära oss en helt ny form/design på underkonstruktionen av e.max/Zirkonia, vilken ingen av oss hade arbetat med förut.

Vi tog färg på samtliga deltagare för att slutligen komma överens om att vi alla skulle göra samma färg som Patrik Bergkvist hade på sina tänder. Det blev lite roligare att göra så och ytterligare en dimension av kursen. Vi fick lära oss hur man kan göra djup på liten yta vilket många har problem med, speciellt när det gäller Zirkonia.

Många garv och trevliga stunder hade vi tillsammans och vi bestämde oss där och då för att åka till Oraldesign stora möte i Madrid i höst. Kul att träffa likasinnade! Även om denna typ av kurser kostar lite mer var vi överens om att dessa kurser ger så mycket mer och kan inte jämföras med andra. Vi gjorde sex led från 3+-+3 och det var full fart hela tiden med fokus på att prova allt vi fått lära oss av Nondas.

 

 

Per Dahlberg tyckte att kursen var fantastiskt bra och att det är kul att lära nya saker fast man börjar bli lite äldre med betoning på lite.

 

Per Dahlberg i stolen
SAMSUNG CSC Przemek Seweryniak ansåg att det var den roligaste och trevligaste kursen på länge. På det hela taget var alla väldigt nöjda och har fått många nya saker att arbeta med, inte minst ytstruktur, utformning av underkonstruktion och hur man blockerar ut det gråa och vita både i e.max och Zirkonia.
Ett särskilt tack till M-Tec för att ni var behjälpliga med porslin och bjöd på goda luncher – ni var ovärderliga. MTec

 

Stort tack till Malmö högskolas Camilla, Lisa och Lars för att ni fixade så att allt gick så smidigt.

Det var roligt och inspirerande och vi har en grupp som känns bra! Det kan säkert bli en massa kul i framtiden.

 

Bodel

 

>> Se bildspel från kursen 

 

 

Bodel Sjöholm

Tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation

Bodel Sjöholm är tandtekniker och International President för Oral Design International Foundation.

Detta är en krönika och åsikterna som uttrycks är personliga.

Om Dental24

Dental24 – Ledande nyhets- och kunskapsportal inom svensk tandvård enligt professionen.*

Dental24 läses av flera tusen dentalt intresserade varje vecka.

Dental24 erbjuder yrkesverksamma inom dentalbranschen en samlad plats för nyheter, kunskap, aktuella händelser, erfarenhetsutbyte, utbildningar, artiklar, dokumentation och produktinformation.

Dental24 produceras i samverkan med tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor, tandtekniker, institutioner, kursgivare, föreningar, organisationer, leverantörer och andra medier.

Kontakt

Per Capita AB
info@dental24.se
Org. nr: 556763-9785

Ansvarig utgivare

Per Ahlberg

Vill du synas på Dental24?

Mer om att annonsera

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev

Utvecklad av mkmedia
×

Nyhetsbrev

Gör som 9 000+ andra, prenumera på vårt nyhetsbrev